Ege Postası
Geri

Erdoğan, Türk - Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'ni ziyaret etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Washington'da Türk - Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi inşaatını ziyaret etti. Kültür merkezinin yapımına herkesin katkıda bulunmasını talep eden Erdoğan, “İnanıyorum ki bu merkez sadece Türkiye'den...
Erdoğan, Türk - Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'ni ziyaret etti
Haberler / Dünya
16 Mayıs 2013 Perşembe 03:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Washington'da Türk - Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi inşaatını ziyaret etti. Kültür merkezinin yapımına herkesin katkıda bulunmasını talep eden Erdoğan, “İnanıyorum ki bu merkez sadece Türkiye'den gelenlerin değil, Amerika'da yaşayan tüm dostlarımızın da gelip gideceği bir yer haline gelecektir" şeklinde konuştu.

Resmi ziyaret için ABD’de bulunan Başbakan Erdoğan, Washington programına Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın himayesinde Maryland'a yapılan Türk - Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'ni ziyaret ederek başladı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, kendisinin de yakından takip ettiği merkezin yapımına nasıl karar verildiğini anlattı.

ABD’ye 6 - 7 yıl önce geldiği bir gün merkezin yakınında yaptığı bir iftarda projenin zihinsel oluşumunu geliştirdiklerini belirten Erdoğan, daha önce hazırlanan projelerin estetik ve mimari anlayışının olmadığını, bölgede çok ciddi kültür ve medeniyet merkezinin oluşturulması ve birçok eksiğin giderilmesi gerektiğini düşünerek mevcut projenin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Merkezin sadece Türkiye’den gelenlerin değil, Amerika’da yaşayanların da gelip göreceği bir yer haline gelmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, projenin 2014 Ekim ayında biteceği vaadini aldıklarını söyledi. Erdoğan, “2014’ün Ekim ayında da Rabbim ömür verirse yine hep birlikte bu heyecanı bu coşkuyu yaşayacağız” diyerek açılış törenine bizzat katılacağı mesajını verdi. Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin medeniyetler ittifakının önemli bir aktörü olduğunu hatırlattı. Merkezin, medeniyetler ittifakının oluşumu noktasında önemli bir merkez haline gelmesinin kendileri için iftihar vesilesi olacağını kaydetti.

"MERKEZE HERKES KATKIDA BULUNMALI"

ABD hükümetine ve Maryland eyalet yönetimine adımların atılmasında gösterdikleri anlayış sebebiyle teşekkürlerini ileten Erdoğan, merkezin yapımına herkesin katkıda bulunması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, “Tabi ki Türkiye Cumhuriyet Devleti, Diyanet İşleri Başkanlığı bunu yapar fakat isteriz ki buraya değen eller ne kadar fazla olursa burası o kadar anlamlı olur” diye konuştu.

Erdoğan, merkezin dünyada İslamın kardeşlik sinyallerini, kardeşlik yaklaşımını ve hoşgörü yaklaşımını vereceğini ve İslam karşıtlığının ne kadar yanlış olduğunun en güzel ifadesi olacağını söyledi. Konuşmasının ardından inşaat alanını gezen ve merkezin yapımı hakkında bilgi alan Erdoğan, kendisinin imzasını taşıyan mihrap taşını da törenle yerine koydu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası