Ege Postası
Geri

Erdoğan'dan flaş dokunulmazlık açıklaması

Erdoğan'dan Rize'de 'dokunulmazlık oylaması' mesajı
Erdoğan'dan flaş dokunulmazlık açıklaması
Haberler / Politika
20 Mayıs 2016 Cuma 13:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dokunulmazlıklarla ilgili oylama inşallah hayırlısıyla neticelenir. Böylece eğer 367 aşılmazsa 330-367 arasında bir netice çıkarsa o zaman bu işin asıl sahibi olan millete gidilecek. Benim aziz milletim de gereken cevabı verecektir" dedi.

Memleketi Rize’deki 2 günlük programı için bugün öğle saatlerinde Cumhurbaşkanlığı’na ait özel uçakla Ankara’dan Trabzon’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon Havalimanı’nda Rize’ye hareketi öncesinde otobüsün üzerinden kısa bir konuşma yaptı.

Beraberinde bakanlar Veysel Eroğlu ve Süleyman Soylu ile birlikte otobüsün üzerinden havalimanına kendisini karşılamaya gelen kalabalığa hitap eden Erdoğan, "Cumanız mübarek olsun, geleceğimiz aydınlık olsun. Kardeşlerim, bildiğiniz gibi bugün Rize’de sanayici, tüccar, iş adamlarımızın ödül töreni var. Bir diğer taraftan yine yüksek yargı organı mensuplarımız ile birlikte Rize seyahati yapalım dedik. Onlarla birlikte Rize’de olacağız. Bu vesileyle de sizlerin toplandığınızı duyunca selamlamadan geçemezdim. Yıllar yılı bir şey söyledik. Bildiğiniz gibi sizlerin bu ilgi alakası sorumluluğumuzu arttırıyor. İnşallah yorulmadan yolumuza devam edeceğiz. İnşallah bu millet yeniden bir tarih yazıyor. Bu tarih yazmaya devam edeceğiz. Dünyada modern ülkeler arasında yerimizi alacağız. G-20 ülkeleri arasındayız, biz bunlara doymuyoruz. Ama ilk 10 içerisindeki yerimizi alacağız, bunu sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Onun için heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmeyeceksiniz. Onurumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Bu onur bu milletin onurudur" dedi.

Dokunulmazlıklarla bugün TBMM’de yapılacak oylamaya dikkat çeken Erdoğan "Bugün biliyorsunuz dokunulmazlıklarla ilgili parlamentoda bir oylama var" diyen Erdoğan, "Hainleri meclisten çıkarın" sesleri üzerine "İnşallah diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Dokunulmazlıklarla ilgili oylama inşallah hayırlısıyla neticelenir. Böylece eğer 367 aşılmazsa 330-367 arasında bir netice çıkarsa o zaman bu işin asıl sahibi olan millete gidilecek. Benim aziz milletim de gereken cevabı verecektir."

"ORADA NE YAPIYORSUN"

Erdoğan, tek, bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet vurgusunda bulunduktan sonra paralel devlet yapılanmasına vurgu yaparak "Bizim tek devletimiz var. bunun dışında bir devlet; neymiş o paralel devlet, asla. Ne bu böyle. Ne işin var senin Pensilvanya’da. Neymiş, hocaymış, Hoca geç mihraba, mihrapta çalış ya. Orada ne yapıyorsun ' bir kısmı kaçtı, Türkiye’nin dışında. Ne demiştik; Trabzon’da bir konuşmada ’inlerine gireceğiz’ demiştik. Kaçan kaçıyor yakalananlar da cezaevinde. Ama hala devam ediyor, daha bitmedi. Daha çok işimiz var. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Niye bunlar öyle cins ki paralel yapı şuanda bölücü terör örgütü ile omuz omuza. Bir bakıyorsun CHP ile omuz omuza. Nereden tutturuyorsa oradan gidiyor, dürüst değil" diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasının ardından helikopterle Rize’ye hareket etti.

Erdoğan: Millet suçlu olan parlamenterleri bu parlamentoda görmek istemiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize’de vatandaşlara seslendi, Erdoğan TBMM'de görülen dokunulmazlık teklifi ile ilgili "Bedeli neyse ödesinler. Bugünkü neticelerle bugün parlamentoda iş bitiyor. Referanduma giderse en doğru kararı benim milletim verecektir" dedi

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle: "Şu anda parlamentoda dokunulmazlıkla ilgili bir oylama yapılıyor. Bu tarihi bir oylama. Bu tarihi oylamada ne var. Benim milletim bu ülkede suçlu olan parlamenterleri bu parlamentoda görmek istemiyor. Hele hele bölücü terör örgütünün desteklediklerini bu parlamentoda görmek istemiyor. Şu anda iktidar partisi bunun yanında MHP bu konuda diyorlar ki burada olmamaları lazım. Bunu bedelini neden parlamento ödesi? Fezlekelerle ilgili niçin milletvekilleri millet nezdinde küçük kalsın. Onlar şimdi ne yapıyorlar oylamada hayırlı netice çıkarsa yargıya gönderecekler. Bedeli neyse ödesinler. Bugünkü neticelerle bugün parlamentoda iş bitiyor. Referanduma giderse en doğru kararı benim milletim verecektir."

Erdoğan'dan Beşiktaş analizi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam ATV'de katıldığı programda Beşiktaş'ın lig şampiyonluğunu analiz etti ve Vodafone Arena'nın inşaat süreci hakkında çok önemli bir bilgi verdi.

Beşiktaş'ın sezon boyu ortaya koyduğu futbola övgüler yağdıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Beşiktaş'ı kutluyorum. Zaten şampiyonluğu garantilediği akşam gerek Fikret Orman gerekse teknik direktör Şenol Güneş'i arayarak tebrik ettim. Beşiktaş bu sezon iki maçın dışında hep deplasmanda oynadı. Ve performansıyla, maç alma azmiyle, kondisyon görüntüsüyle, saha içi dayanışmasıyla bir şeyi ortaya koydu; biz bu maçı alacağız. Hangi maça çıktıysa bu havayı gördük. Yani gol yediği zaman biten bir Beşiktaş değil. Tam aksine, saldıran, bunaltan, 89'da, 90'da da uzatmalarda maçı alabilen bir Beşiktaş vardı. Bu tabii takdire şayan bir durumdu. Şampiyonlar Ligi'nde bu başarının artarak devam etmesini diliyorum."

"O STADIN MİMARİSİNDE BENİM DE DAHLİM OLDU"
Erdoğan, Vodafone Arena'nın inşaatı öncesinde kabinede bazı isimlerle görüş ayrılıkları yaşandığını belirterek şunları söyledi:

"O statta, özellikle de mimarisinde biraz olsun benim de dahlim oldu. Güzel bir stat oldu. Bazıları o stadın yapılmasını engellemek istediler. Ve biz dedik ki; 'Burada yapılması gerekir.' Yapıldı... Ve bakıyorsunuz son maçlarda seyirci sayısı 40 binin altına düşmüyor. Böyle bir coşkuyu yaşadı Beşiktaş. Kendilerine tavsiyem şu oldu; Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe amatör spor dallarında da varlıklarını çok daha farklı şekilde göstermeli."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası