Ege Postası
Geri

Erdoğan, hakem Halil Umut Meler ile telefonda görüştü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler'i Ankara'da tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Ziyaret sırasında Yerlikaya'nın telefonundan Meler ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Halil Bey gerçekten çok çok üzgünüz. Allah şifalar versin. Böyle bir şeyi görmek, izlemek bizleri ciddi manada üzdü. Hele hele tabii ki Rizeli olarak da bundan ayrıca üzüldüm. Çünkü yani Rize maçında böyle bir şeyin olması bizi ciddi manada rahatsız etti. Arkadaşlarıma da gerek Adalet Bakanıma da gerek İçişleri Bakanıma gerekse diğer ilgili arkadaşlarımıza da gerekli olan neyse bunu süratle yapmamızın gereğini söyledim” dedi.
Erdoğan, hakem Halil Umut Meler ile telefonda görüştü
Haberler / Güncel
12 Aralık 2023 Salı 14:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün akşam Trendyol Süper Lig'de oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında Ankaragücü Başkanı Fatih Koca'nın saldırısına uğrayan hakem Halil Umut Meler'i tedavi gördüğü Acıbadem Ankara Hastanesi'nde ziyaret etti. Yerlikaya, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hakem Meler ile telefon görüşmesinden bir video paylaştı. Yerlikaya videoyu, “Dün akşam MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda menfur bir saldırıya uğrayan hakemimiz Halil Umut Meler’i tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hakemimizle telefonda görüşüp, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Hakemimize, kıymetli ailesine ve Türk hakem camiasına bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” notuyla paylaştı.

ERDOĞAN: HALİL BEY GERÇEKTEN ÇOK ÇOK ÜZGÜNÜZ

Meler ile konuşan Erdoğan ise şunları söyledi:

“Halil Bey gerçekten çok çok üzgünüz. Allah şifalar versin. Böyle bir şeyi görmek, izlemek bizleri ciddi manada üzdü. Hele hele tabii ki Rizeli olarak da bundan ayrıca üzüldüm. Çünkü yani Rize maçında böyle bir şeyin olması bizi ciddi manada rahatsız etti. Arkadaşlarıma da gerek Adalet Bakanıma da gerek İçişleri Bakanıma gerekse diğer ilgili arkadaşlarımıza da gerekli olan neyse bunu süratle yapmamızın gereğini söyledim. Allah şifalar versin. Şu anda doktorlarımız ne diyorlar?”
Meler, “Şu anda bir çatlak var göz altımda. Diğer herhangi bir şeyim yok. Hastanede çok iyi bakıyorlar sağ olsunlar. Her türlü kolaylığı ve rahatlığı sağladılar” diye yanıtladı. Erdoğan da, “Çok büyük geçmiş olsun. Arkadaşlarım da yanımda onların da özellikle geçmiş olsun dilekleri var” dedi.

Ardından Başhekim, Erdoğan'a Meler'in durumuna ilişkin bilgi verdi.

"TEMENNİMİZ, BİR DAHA SPORDA HİÇBİR ŞEKİLDE ŞİDDETİN OLMAMASI"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Halil Umut Meler'i tedavi gördüğü Acıbadem Ankara Hastanesi'nde ziyaret etti. Yerlikaya ziyaretin ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Dün gece Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçından sonraki yaşananlar bizler için, ülkemiz için, futbol camiamız için gerçekten çok büyük bir üzüntüydü. Şiddetin her türlüsünü kınadığımızı biliyorsunuz. Ama Halil Umut Meler hakemimize maçtan sonra yapılan o şiddet hepimizin tepkisini çekti, şiddetle kınıyorum. Süratle Adalet Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, Emniyetimiz hep birlikte gereği yapıldı. Sonuçları biliyorsunuz, sabahleyin mahkeme kararlarını biliyorsunuz. Ben az önce kıymetli hakemimizi ziyaret ettim. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Maçta görev alan arkadaşlarına geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Onların şahsında Türkiye'de görev yapan bütün hakem camiamıza geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Temennim, aziz milletimiz ile birlikte temennimiz, bir daha sporda hiçbir şekilde şiddetin olmaması. Biz bu sporu niçin yapıyoruz? Her zaman sadece hamaset olduğu için mi söylüyoruz, sporun birlik, beraberlik, kardeşlik... Spordaki rekabeti biz niçin arzu ediyoruz? Fair Play'i niye söylüyoruz? Bir karar hoşumuza gitmediği zaman bir anda başka bir şeye mi dönüşmemiz gerekiyor? Ailecek izlemiş olduğumuz, 7'den 70'e izlemiş olduğumuz, dünyanın en popüler sporunda böyle enstantaneler görmeyi hak ediyor muyuz? Hak etmiyoruz.Tekrar kınıyorum. Artık konu mahkemede, mahkeme süreci devam ediyor. Hep birlikte sizler de bizler de mahkeme sürecinde neler olacağını, nereye evrileceğini bu işin göreceğiz. Adalete inanıyoruz.

"CUMHURBAŞKANIMIZ AZ ÖNCE HAKEMİMİZİ ZİYARET ETTİĞİMİZ SIRADA TELEFONLA GÖRÜŞTÜ, GÖRÜŞTÜRDÜK"

Tekrar hakem camiamıza geçmiş olsun diliyorum. Sayın Başhekimimiz bilgileri bizimle paylaştı. Ama şunu da söyleyeyim, sayın Cumhurbaşkanımız az önce hakemimizi ziyaret ettiğimiz sırada telefonla görüştü, görüştürdük. Geçmiş olsun dileklerini iletti. Süreci anbean takip ettiğini hem hakemimize hem arkadaşlarına söyledi. Kınadığını, geçmiş olsun dileklerini belirtti. Başhekimimizden de hakemimizle ilgili bilgileri aldık.
Başından itibaren süreci anbean aksettiren sizlerin şahsındaki bütün basın mensuplarımızı da tebrik ediyorum ve bir çağrıda bulunuyorum. Arkadaşlar, başta futbol olmak üzere tüm spor dallarında biz birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, sevgimizi en güzel şekilde yansıtabileceğimiz şekilde bu spor müsabakalarını yapalım. Sonuç bizim istediğimiz gibi olduğu zaman da olmadığı zaman da bu işi olgunlukla, bu işi keyifle bahsedebilir hâle geldiğimiz zaman işte spordan arzu ettiğimiz tablonun bu olduğunu hep birlikte göreceğiz. Bunu yakalamak istiyoruz, bunu el birliğiyle yakalamak istiyoruz. Bir daha da böyle bir gece, dün geceki gibi bir sonuç bizim yüzümüzü kızartan, mahcup olan, 'gördüğümüze inanamıyoruz' dediğimiz bir tablo yaşamak istemiyoruz."

BAŞHEKİM: YARIN SABAH TABURCULUĞUNU PLANLIYORUZ

Başhekim ise Meler'in son durumuna ilişkin şu bilgiyi verdi:

"Sol gözündeki kanama azalmaya başladı. Oradaki kırık yavaş yavaş iyileşecektir. Sabah da kontrollerini tekrar yaptık, beyin kontrolünü. Herhangi bir hasarımız yok beyinde. Sol göz kanaması azalıyor ve kalıcı bir hasar kalmayacak. Göz doktorlarımız, plastik cerrahımız ve diğer tüm branş dallarımız değerlendirdi. Bugün sadece belki olayın verdiği stresle sabah biraz tansiyonu yükseldi. O tansiyonu kontrol altına aldık. Bugün muhtemelen yine misafirimiz olacak. Büyük bir ihtimalle yarın sabah taburculuğunu planlıyoruz."

Yerlikaya bir basın mensubunun yeni gözaltılar olacak mı diye sorması üzerine, "Sizin cümlenizin başında da gayet güzel belirttiğiniz gibi Adalet Bakanlığı ve Savcılık diyorsunuz. Ben de demin dedim ki, 'Konu artık mahkemede ve adliyede.' Dolayısıyla o süreci onlar yönetiyor. O görüntüler inceleniyor. O görüntülerle ilgili konusu suç olan başka bir tespit var ise mutlaka gereği yapılacak. Bu, bu kadar basit" yanıtını verdi.

"HEP BİRLİKTE BU OLAY YAŞANMAMIŞ GİBİ OLMASI NOKTASINDA ONA SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM"

Yerlikaya, hakemin nasıl olduğuna ilişkin ise, "Arkadaşlarıyla beraber. Evet, büyük bir üzüntü içerisinde. Ama güçlü bir insan. Hep birlikte onun bu olay yaşanmamış gibi olması noktasında ona sahip çıkmamız lazım. Ona ve Türk hakemlerine sahip çıkmamız lazım. Bunlar bizim insanlarımız. Onların yönetiminde bu müsabakalar gerçekleşiyor. İnsan hata yapabilir, ben de hata yapabilirim, hepimiz hata yapabiliriz. Ama hatalarımızın bir daha olmamasını sağlamak için şiddet mi? Hayır" diye konuştu.

BAKAN BAK: "HAKEMLER ÜZERİNDEKİ BASKIYI AZALTMAK İÇİN HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler'i tedavi gördüğü Acıbadem Ankara Hastanesi'nde ziyaret etti.

ak, ziyaretinin ardından hastane önünde yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"BU OLAYI ŞİDDETLE KINIYORUZ"

"Geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Dün akşamki müsabakanın sonunda yaşadığımız olay gerçekten hepimizi derinden üzdü. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Olaya sebebiyet verenlerle ilgili zaten hem İçişleri Bakanlığımız hem Adalet Bakanlığımızla görüşmüştük. Onlar gerekli değerlendirmeleri ve işlemleri yaptılar. Şu anda onlarla ilgili süreç mahkemeye intikal etti ve mahkeme gerekli süreci devam ettiriyor.

Yeniden birlik ve beraberlik olmamız için Türkiye'nin spordaki bu baskıyı, hakemler üzerindeki baskıyı da azaltmak için herkese görev düşüyor. Yöneticilerin, futbolun ve sporun bütün elemanlarının, ögelerinin hepsinin kendine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor. Dolayısıyla yorumları yaparken, değerlendirmeleri yaparken bunlara dikkat etmek gerekiyor. Herkesi sağ duyuya çağırıyoruz öncelikle. Buna ihtiyacımız var. Sporun, özellikle futboldaki milli takımımızın başarılı bir şekilde Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmasıyla beraber halkımız arasında önemli bir değeri ortaya çıktı. Almanya'da oynanacak Futbol Şampiyonası öncesinde ligimizin daha kaliteli olmasını istiyoruz. O yüzden bu tip olaylara kesinlikle karşıyız ve prim vermeyeceğiz. Gerekli önlemleri alacağız.

"HERKESİ SAĞ DUYUYA DAVET EDİYORUZ"

Halil Umut Meler kardeşimiz içeride duygularını ifade etti. Ben de aynı zamanda hakem camiasından geliyorum, eski bir hakemim, 86-88 yılları arasında, daha sonra da 92 yılına kadar hakemlik yaptım. Onu çok iyi anlıyorum. Maç sonrasında yaşadığı, karşılaştığı olay hepimizi üzdü. Bunları spor sahalarında görmek istemiyoruz. Bunların hiçbirine fırsat vermeyeceğiz. Bununla ilgili sayın Cumhurbaşkanımız da olayı yakından takip ediyor, dün geceden beri hep birlikte takip ettik.

Hepimiz bu olayı bir milat noktası olarak görerek herkesi kendi üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor. Seyircisinden teknik direktörüne, sporcusuna, kulüp yöneticilerine herkese görev düşüyor. Bizlere de görev düşüyor. Hepimiz görevimizi en iyi şekilde yapmak için çaba harcamamız lazım.

Herkesi sağ duyuya davet ediyoruz. Diğer süreci de yakından takip edeceğiz. Süreçte gerekli önlemler, ne gerekiyorsa yapılacak."

Bak, liglere ne kadar süre ara verileceği ve uzun süre ara verilip verilmeyeceği yönündeki soruya, "Onları şimdi görüşeceğiz. Zannetmiyorum" yanıtını verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası