Ege Postası
Geri

Erdoğan'ın 'ittifak' çağrısına Akşener'den jet yanıt

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Katılmak isteyen herkese kapımız açık. İYİ Parti de olabilir” sözleriyle yaptığı ittifak çağrısına, “İttifak siyasetinin derinleştirdiği kutuplaşma, ülkemize zarar veriyor. Gelin, siz de aynı bizim gibi 81 ilde kendi adaylarınızla seçime girin. Türk siyaseti normalleşsin, kazanan milletimiz olsun” karşılığını verdi.
Erdoğan'ın 'ittifak' çağrısına Akşener'den jet yanıt
Haberler / Politika
11 Ekim 2023 Çarşamba 14:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısının ardından TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin Irak- Suriye tezkeresi ile anayasa değişikliğine “Hayır” diyeceklerini açıklamasına yönelik soruya, “Devlet Bey dün konuşmasında her şeyi söyledi mi? Cumhur İttifakı olarak biz de ne diyoruz? Evet diyoruz. Cumhur İttifakı olarak her ikimizin parlamentodaki oyları bu işi çözer mi? Çözer. 2 kere 2, 4” dedi. 

Erdoğan, "İnşallah Türkiye Yüzyılı destanını Cumhur İttifakı olarak beraberce yazacak, gelecek nesillere armağan edeceğiz. Ülkesinin ve milletinin bekası, istiklali ve istikbali uğrunda verdiğimiz mücadeleye katılmak isteyen herkese Cumhur İttifakı'nın kapısının, tabii ortaklarımızın da rızası şartıyla açık olduğunu belirtmek isterim" dedi. 

Erdoğan, Cumhur İttifakı’na katılım çağrısının İYİ Parti’ye yönelik mi olduğu sorusuna ise “Katılmak isteyen herkese kapımız açık. İYİ Parti de olabilir.  Ne kadar katılım güçlü olursa, ülkemizin menfaatine o denli hayırlı olur” yanıtını verdi. 

AKŞENER'DEN YANIT

Erdoğan'ın çağrısına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den yanıt gecikmedi. Akşener sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İttifak siyasetinin derinleştirdiği kutuplaşma, ülkemize zarar veriyor Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Gelin, siz de aynı bizim gibi 81 ilde kendi adaylarınızla seçime girin. Türk siyaseti normalleşsin, kazanan milletimiz olsun" ifadelerine yer verdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası