Ege Postası
Geri

Erdoğan 'iyileştirme yapılacak' demişti: AK Parti'den emeklilerle ilgili açıklama

AK Parti kulislerinden sızan bilgilere göre yeni yılda emeklilere yapılacak düzenlemede yaş kriteri gündeme geldi. Taslakta 65 yaş altı ve üstü emeklilere farklı ödeme yapılması planlanıyor.
Erdoğan 'iyileştirme yapılacak' demişti: AK Parti'den emeklilerle ilgili açıklama
Haberler / Güncel
27 Ekim 2026 Salı 20:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine toplantısı sonrası yaptığı "Emeklilerimizin durumunu iyileştirecek mali imkanları oluşturuyoruz, sene sonuna kadar hayata geçirmeyi ümit ediyoruz" açıklamasının ardından, düzenlemenin detayları netleşmeye başladı.

AK Parti Grubu’nda yürütülen ve henüz taslak aşamasında olan çalışmalarda, emekliler için belirlenecek yaş aralıklarına göre refah payı artışı veya seyyanen zam yapılması gündeme geldi.

65 YAŞ ÜSTÜNE DAHA FAZLA ARTIŞ PLANI

Hazırlanan taslakta 65 yaş altı ve 65 yaş üstü emekliler için farklı ödeme modelleri üzerinde duruluyor. AK Partili yetkililer, 65 yaş altında emekli olan birçok kişinin çalışmaya devam ettiğine işaret ederek, iyileştirmenin bu yaş grubunun üstündekilere yapılmasının planlandığını kaydetti.

Yaş arttıkça refah payı veya seyyanen zammın daha yüksek tutulmasının planlandığını söyleyen yetkililer, yaş sınırı olarak 60 veya 65’in kıstas alınabileceğini, çalışma hayatında olan ve olmayan emeklilerin birbirinden ayrılacağını ifade etti. Bu kapsamda Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi (GETAD) üzerinden bölgesel, yaş ve prim gün sayısına dayalı bir çalışma yürütüleceği savunuldu.

Öte yandan, söz konusu refah payı veya seyyanen artışın ocak ayında yapılacak rutin zam oranına ek olarak uygulanacağı bildirildi.

"KADEMELİ EMEKLİLİK GÜNDEMDE YOK"

Kamuoyunda beklenti yaratan kademeli emeklilik düzenlemesine ilişkin de konuşan AK Partili kaynaklar, şu an için böyle bir çalışmanın gündemde olmadığını kaydetti.

EYT’nin 2025 yılı bütçesine 1 trilyon 300 milyar lira yük getirdiğini öne süren yetkililer, kademeli emekliliğin bütçe dengeleri açısından sürdürülebilir olmadığını iddia etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası