Ege Postası
Geri

Erdoğan’dan ‘bizi AB’ye alın’ telefonu

Geçtiğimiz hafta “Acaba AB ne de? Acaba AB bizi alır mı almaz mı'’ bizim böyle bir derdimiz yok” diye açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk’u telefonla arayarak, “Türkiye’nin AB’ye tam üyelik sürecinde ilerleme sağlama konusundaki kararlılığını” hatırlattı.
Erdoğan’dan ‘bizi AB’ye alın’ telefonu
Haberler / Güncel
23 Aralık 2014 Salı 17:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk’u telefonla arayarak, söz konusu göreve başlaması vesilesiyle tebriklerini ve başarı dileklerini iletti.
Cumhurbaşkanı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bugün öğlen saatlerinde gerçekleşen telefon görüşmesinde Erdoğan, “Türkiye’nin AB’ye tam üyelik sürecinde ilerleme sağlama konusundaki kararlılığını” hatırlatarak, önümüzdeki süreçte daha yakın işbirliğinden memnuniyet duyacağını belirti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AB Konseyi Başkanı’nı Türkiye’ye davet etmesine mukabil, Tusk’un da Erdoğan’ı Brüksel’de görmekten memnuniyet duyacağını ilettiği kaydedildi.

AB Konseyi Başkanı Tusk’un, Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğini hedefleyen müzakere süreciyle alakalı olarak 2015 yılında en azından bir faslın daha açılmasını umut ettiğine de değindiği öğrenildi.

“AB ALIR MI ALMAZ MI BÖYLE BİR DERDİMİZ YOK” DEMİŞTİ…

14 Aralık operasyonunu eleştiren iç ve dış çevrelerin bulunduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AB, hukukun attığı bir adıma kendisinde müdahale yetkisi aramasın” diye konuşmuş, “Düşünebiliyor musunuz, adımlar atıldığı anda Avrupa Birliği’nden  hemen biri çıkıyor açıklama yapıyor. Sen neye göre bu açıklamayı yapıyorsu? Ulusal güvenliğimizi tehdit eden unsurlar ister basın mensubu olsun ister şu olsun ister bu olsun, gerekli cevabı alacaklardır. Onları bizim bu ülkede egemen duruma getirmemiz mümkün değildir. Böyle bir adımı atarken de ‘Acaba AB ne de? Acaba AB bizi alır mı almaz mı'’ bizim böyle bir derdimiz yok. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. Lütfen siz kendi aklınızı kendinize saklayın. AB kalkıp ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu unsurlarla ilgili hukukun attığı bir adıma kendisinde müdahale yetkisi aramasın.”
demişti.(SÖZCÜ)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası