Ege Postası
Geri

Erdoğan’ın Gazze bilmecesi

Hamas, Erdoğan’ın 5 Temmuz günü Gazze’yi ziyaret edeceğini bildirirken, Ankara’dan tarih ile ilgili yalanlama geldi.
Erdoğan’ın Gazze bilmecesi
Haberler / Güncel
28 Haziran 2013 Cuma 08:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze'ye yapacağı ziyaret konusunda soru işaretleri oluştu. Hamas Genel Sekreteri Abdülselam Siyam, perşembe günü Hamas'a yakın Falestin adlı gazeteye yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın ziyaretinin 5 Temmuz için planlandığını kaydetti.
Ankara'dan ise farklı bir açıklama geldi. Başbakan Erdoğan'ın sözcüsü Lütfullah Göktaş, Erdoğan'ın Gazze'yi ziyaret planının geçerliliğini koruduğunu, ancak ziyaretin 5 Temmuz'da gerçekleşmeyeceğini açıkladı. 5 Temmuz tarihinin doğru olmadığını belirten Göktaş, Başbakan'ın bu tarihte Türkiye'de başka randevuları olduğunu kaydetti.
ABD yönetimi, Erdoğan'ın Gazze'ye ziyaret planına, barış sürecinin yeniden canlandırılması çabalarına zarar vereceği gerekçesiyle karşı çıkıyor. Erdoğan'ı bu plandan vazgeçirmeye çalışan Washington, böyle bir adımın Türkiye ile İsrail arasındaki yeniden yakınlaşma adımlarını da tehlikeye sokmasından endişe ediyor. 2007 yılından bu yana Gazze Şeridi'nde yönetimi elinde bulunduran Hamas, ABD ve AB tarafından terör örgütü olarak sınıflandırılıyor. (Gazeteport)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası