Ege Postası
Geri

Ergenekon davasında sanıkların savunmasına devam ediliyor

Ergenekon davasının dünkü duruşmasında savunma yapacak hazır sanık olmayınca, bugün savunmalarının alınmasına karar verilen 3 sanığın savunması alınacak. Eski Kızılay müfettişi tutuklu sanık Kemal Aydın savunması için kürsüye...
Ergenekon davasında sanıkların savunmasına devam ediliyor
Haberler / Güncel
14 Mayıs 2013 Salı 10:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ergenekon davasının dünkü duruşmasında savunma yapacak hazır sanık olmayınca, bugün savunmalarının alınmasına karar verilen 3 sanığın savunması alınacak. Eski Kızılay müfettişi tutuklu sanık Kemal Aydın savunması için kürsüye alınırken, CHP milletvekillerinden tutuklu sanık Mustafa Balbay ile tutuksuz sanık Sinan Aygün'ün ise öğleden sonra savunma yapması bekleniyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 297'nci duruşmasında CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük, gazeteci Tuncay Özkan ve Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 36 tutuklu sanık hazır bulundu. Duruşmaya katılan 4 tutuksuz sanıktan Yalçın Küçük ve Sami Hoştan, başka suçlardan tutuklu oldukları için tutuklu sanık bölümünde yer aldılar.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Hasan Iğsız, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 30 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

Dünkü oturumda savunma yapmaya hazır sanık olmayınca mahkeme tarafından bugün savunmalarının alınmasına karar verilen 3 sanıktan CHP milletvekili tutuksuz sanık Sinan Aygün, duruşmaya katılmadı. Eski Kızılay müfettişi olan tutuklu sanık Kemal Aydın, savunmasını yapmak için sanık kürsüsüne çağrıldı. Mustafa Balbay'ın ise öğleden sonraki oturumda savunmasını yapması bekleniyor.

Sanık Kemal Aydın, Reyhanlı'daki saldırıda hayatını kaybedenle rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyerek sözlerine başladı. Konuşma sürelerinin kısıtlanmasını savunma haklarının engellenmesi olarak değerlendiren Kemal Aydın, kendisine verilen 2 saatlik süreyi en iyi şekilde kullanmaya çalışılacağını söyledi. Yargılanmalarına neden olan, iddia edilen Ergenekon terör örgütü şemasının Şenkal Atasagun'un MİT müsteşarı olduğu dönemde firari şüpheli Tuncay Güney'in ifadeleri doğrultusunda çizildiğini anlatan Aydın, Atasagun ve Güney'in tanık olarak dinlenmesi gerektiğini söyledi.

Esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını hazırlayabilmesi için makul süre verilmesini talep ettiğini belirten Aydın, terör örgütü kurup yönetmekle suçlandığını belirterek hakkında suçlamaları reddettiğini dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası