Ege Postası
Geri

Ergin: Başörtüsünde kurumlar kendi çatısı altındaki düzenlemeleri kendi yapacak

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, demokratikleşme paketindeki başörtüsünün kamudaki serbestliğine yönelik düzenlemede bazı alanların kapsam dışı tutulmasıyla ilgili kanun maddesini hatırlattı. Başbakanın buna hakim ve savcıları da eklediğini...
Ergin: Başörtüsünde kurumlar kendi çatısı altındaki düzenlemeleri kendi yapacak
Haberler / Güncel
2 Ekim 2013 Çarşamba 13:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, demokratikleşme paketindeki başörtüsünün kamudaki serbestliğine yönelik düzenlemede bazı alanların kapsam dışı tutulmasıyla ilgili kanun maddesini hatırlattı. Başbakanın buna hakim ve savcıları da eklediğini dile getiren Ergin, "Düzenleme ne şekilde gelecek, yönetmelik olarak beraberce takip edeceğiz. Önemli ölçüde ilgili kurumlar kendi çatısı altındaki düzenlemeleri kendi yapacak öyle, bir anlayış var. Onu da asker, polis, yargının yetkili kurumları düzenleyecektir." dedi.

Stratejik Düşünce Enstitüsü tarafından düzenlenen "Demokratikleşme Paketi ve Türkiye'de Demokrasinin Konsolidasyonu" konulu panele katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye'nin çok önemli aşamalardan geçtiğini, çok önemli badireler atlattığını söyledi. Müdahale girişimlerinin sayısının biilnenlerden çok fazla olduğunu dile getiren Ergin, ama siyasetçilerin müdahale girişimlerini kamuoyuyla paylaşmaktan imtina ettiklerini ve açıklamadıklarını kaydetti.

Konuşmasının ardından soruları cevaplayan Bakan Ergin, 2002 ve 2013 arasında bilinmeyen kaç tane darbe girişimi olduğuna dair soruya "Bunlardan size ulaşmayan çok fazla bir şey yok. AK Parti'nin 11 yıllık sürecinde şimdi dönem önceki dönemlere göre şeffaf oldu. Buradan şu anlam çıkmasın her şeyi kamuoyuyla paylaştık iddiasında değilim. Ama önemli düzenlemeler yapıldı. Milli Güvenlik Kurulu'nun yapısı değiştirildi. Kararlarının yapısı, tavsiye niteliğine dönüştürüldü. Sivil iradenin yapısı tesis edildi. Geçmişten farklı olarak bu girişimler karşısında söylenenlere boyun eğen yada şapkasını alıp giden bir siyaset yoktu. Doğru bildiğimiz adımların arkasında sebatla duruldu. Tamamen işler bitmedi, bu bir süreçtir devam ediyor." dedi.

Demokratikleşme paketindeki başörtüsünün kamudaki serbestliğine yönelik düzenlemede bazı alanların kapsam dışı tutulmasına yönelik bir soruya ise Ergin, konuyu düzenleyen bir yönetmelik olduğunu hatırlattı. 5. maddesindeki bir takım kısıtlamaların kaldırılacağının denildiğini aktaran Bakan Ergin, "6. maddede ayrı istisna maddesi var. Orada da üniforma gibi resmi kıyafetlerin giyildiği yerler sayılıyordu. Sayın Başbakan buna hakim ve savcıları da ifade etti. Düzenleme ne şekilde gelecek, yönetmelik olarak beraberce takip edeceğiz. Önemli ölçüde ilgili kurumlar kendi çatısı altındaki düzenlemeleri kendi yapacak öyle, bir anlayış var. Onu da asker, polis, yargının yetkili kurumları düzenleyecektir.

"YARGININ ÇOK BÜYÜK GÜNAHLARI OLDU"

28 Şubat sürecinde hiçbir suçu olmayan, gazete küpürleriyle, dedikodularla hapse giren inananlar olduğu ve bunlara ilişkin bir girişim bulunup bulunmadığına yönelik bir soruya Bakan Ergin, olağanüstü dönemlerde yapılan yargılamaların, müdahale kültürünün oluşmasında, yaşanmasında, geçmişte yargının çok büyük günahları olduğunu söyledi.

Uygulamaları meşrulaştıran, olağanlaştıran kararlarla destek verdiklerini anlatan Ergin, "Bu destek içinde insanların tribünlerden gelen baskıyla yargılanmaları, bunun bir sonucudur. Bununla ilgili bir çalışma ekibimiz var. Belli bir çalışma yapıldı ancak o dönem içinde o kadar geniş bir yelpazede yargılama yapıldı ki tamamına yargılamanın yenilenmesi yolunu açtığınızda önümüze çıkacak milyonlarca dosya olabilecek. Pratiğini nasıl sağlarızın üzerinde çalışılıyor." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası