Ege Postası
Geri

Milletvekili Şimşek: Camiler, milli birlik ve bütünlüğü sağlıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle yaptığı yazılı açıklamada camilerin toplumsal birlik ve bütünlüğün sağlanmasında önemli bir işlev yerine getirdiğini...
Milletvekili Şimşek: Camiler, milli birlik ve bütünlüğü sağlıyor
Haberler / Güncel
2 Ekim 2013 Çarşamba 12:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle yaptığı yazılı açıklamada camilerin toplumsal birlik ve bütünlüğün sağlanmasında önemli bir işlev yerine getirdiğini söyledi. Camilerin ayrıca kardeşlik duygularını ve hoşgörüyü güçlendiren ibadetlerden olduğunu ifade eden Şimşek, vatan sevgisinin milli bütünlüğün telkin edildiği, şehitlik gazilik ruhunun beslendiği, çalışma azminin, güzel ahlakın işlendiği dini ve milli kültür ocakları olduğunu kaydetti.

    Camilerin insanların birbirlerine merhamet etmeyi, acıları paylaşmayı, kimsesiz, yoksul dul ve yetimlere yardım etme duygularını kazandırdığı mabetlerden olduğunun altını çizen MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, “Ülkemizin en ücra köşesinden metropollere kadar hizmet veren din görevlilerimiz, aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlaşışıyla dini konularda halkı aydınlatırken, sosyal sorunlara da çözüm arayan, ulvi bir vazifeyi yerine getirerek, toplum hayatında önemli bir görev üstelenmişlerdir. Bu görevlerini ifa ederken, toplumsal ve güncel olayları takip eden ve bunları halka aydın, ufku açık, yol gösteren bir anlayışla yapmaları da büyük önem taşımaktadır. Son yıllarda milli-dini ve ahlaki değerlerimizdeki aşınmayı durdurma ve gidermede aydın din görevlilerimizin gayretlerine her zamankinden daha fazla ihtiyacımızın olduğu gerçeği ile karşı karşıyayız.” değerlendirmesinde bulundu.

    Camilerin milli birlik ve bütünlüğün sağlanmasını, kardeşlik duygularının olgunlaşmasını sağladığını hatırlatan Şimşek, “Toplumsal hayatımızdaki yerini ve önemini daha iyi bir şekilde ortaya çıkartabilmeyi, bu mekanlarda toplumumuza din hizmeti veren din görevlilerimiz için kutladığımız bu haftanın ilimize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, Bu vesileyle tüm din görevlilerimizin '1–7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası