Ege Postası
Geri

Ergin Saygun'un avukatı: ABD bir haydut devlet olarak dünyaya korku salıyor

Balyoz Darbe Planı davasının Yargıtay'daki temyiz duruşması devam ediyor. Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ndeki duruşmada sanık Ergin Saygun, Gökhan Gökay ve Fatih Musa Çınar'ın avukatı Vasfi Sedat Küçükyılmaz savunma yaptı. Müvekkili Saygun'un...
Ergin Saygun'un avukatı: ABD bir haydut devlet olarak dünyaya korku salıyor
Haberler / Güncel
30 Temmuz 2013 Salı 12:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balyoz Darbe Planı davasının Yargıtay'daki temyiz duruşması devam ediyor. Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ndeki duruşmada sanık Ergin Saygun, Gökhan Gökay ve Fatih Musa Çınar'ın avukatı Vasfi Sedat Küçükyılmaz savunma yaptı.

Müvekkili Saygun'un duruşmaya geleceğini; fakat ayağı şiştiği için tedavi görmesinden dolayı gelemediğini ifade eden Küçükyılmaz, hüküm ispatlanıncaya kadar sanığın masum olduğunu; ancak 'hayır sanık suçludur' dendiğini savundu.

Roma imparatorlarının 'Halk bizden nefret ediyor mu'' diye sorduğunu ve 'evet' cevabını aldığını anlatan Küçükyılmaz, şöyle devam etti: " 'Korkuyorlar mı'' diye soruyor, evet yanıtın alıyorlar. İmparatorlar, 'korktukları sürece istedikleri kadar nefret etsinler' diyor. Bu durum aynen devam ediyor. ABD bir haydut devlet olarak dünyaya korku salıyor. Onun benzerleri de kendi halkına korku salıyor. Ortada suç yokken, 324 kişi tutukludur ve ağır cezalar almışlardır. Askerin karısı dul, çocukları da yetim derler, bu hususu dikkate alarak kararı bozmasını talep ediyorum."

Gazeteci-yazar Mehmet Baransu'nun gizli belgeleri ele geçirdiğini iddia eden Küçükyılmaz, ancak konuya ilişkin bir soruşturma açılmadığını kaydetti. Balyoz'un komplo ve siyasi bir dava olduğunu ileri süren Küçükyılmaz, Amerika'nın da bunun içinde olduğunu savundu. Çözüm süreciyle Balyoz davasının ilintili olduğunu iddia etti.

Duruşmaya öğlen arası verildi. Dava, saat 13.00'de kaldığı yerden devam edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası