Ege Postası
Geri

Ergün: Olimpiyatlarda ödül alan öğrenciler, başka sınava girmeyecek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Uluslararası olimpiyatlarda madalya almış çocuklar gerçekten o alanda artık başka bir sınava tabi tutulma ihtiyacı olmayan çocuklar. Kendilerini uluslararası alanda ispat ettiklerine göre onları...
Ergün: Olimpiyatlarda ödül alan öğrenciler, başka sınava girmeyecek
Haberler / Güncel
15 Nisan 2013 Pazartesi 14:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Uluslararası olimpiyatlarda madalya almış çocuklar gerçekten o alanda artık başka bir sınava tabi tutulma ihtiyacı olmayan çocuklar. Kendilerini uluslararası alanda ispat ettiklerine göre onları başka bir yarışa daha sokmak haksızlık olurdu." dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ankara MEB Şura Salonu'nda düzenlenen 'Uluslararası 9. Düş Çizgisi Tasarım Olimpiyatı Töreni' nin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. 'TÜBİTAK yarışmalarında ödül alan öğrencilerin sınavsız olarak üniversiteye geçiş hakkı kazandığının' hatırlatılması üzerine Bakan Ergün, "Aslında son 10 yıldır uygulanmakta olan bir yöntem. Şimdiye kadar uluslararası olimpiyatlarda bilim olimpiyatlarında derece alan öğrencilerden son 5 yıl içerisinde 26 öğrenci mühendislik ve tıp alanında sınavsız olarak üniversiteye girmiş oldu. Böyle bir hakları var. Ancak bazı derece alan öğrencilere de uluslararası olimpiyatlarda, TÜBİTAK bilim ödülleri alan öğrencilere de katsayı uygulamasıyla daha fazla puan almalarına imkan tanınmaktadır. 160 öğrenci de ek katsayı alarak istedikleri bölümlere daha kolay girme imkanı elde etmiş oldular. Tabii ki uluslararası olimpiyatlarda madalya almış çocuklar gerçekten o alanda artık başka bir sınava tabi tutulma ihtiyacı olmayan çocuklar. Kendilerini uluslararası alanda ispat ettiklerine göre onları başka bir yarışa daha sokmak haksızlık olurdu. Bu alanlardakiler de üniversiteyi çok da rahatlıkla okuyabilmektedirler. Zaten şu ana kadar da çok başarılı olduklarını gördük." diye konuştu.

İŞSİZLİK RAKAMLARI

Açıklanan işsizlik rakamlarının sorulması üzerine de Ergün, "2012 yılındaki büyüme rakamlarıyla birlikte değerlendirdiğimiz zaman veya mevsimsel etkileri de dikkate aldığımız zaman 2012 yılında işsizlik rakamlarında bir miktar artış gözlenmektedir. Çünkü yüzde 4'lük bir büyüme hedefiyle yola çıkmıştık ama yüzde 2.2'yle tamamladık. Dolayısıyla bunun yansımaları büyüme rakamlarının meydana getireceği istihdam rakamlarına ulaşamadığımızı görüyoruz. 2013 yılında yeniden işsizlik rakamlarında bir düşme olacak çünkü sanayi üretiminde, ihracatta, büyüme rakamındaki artışların paralelinde 2013 yılında tekrar işsizlik rakamında aşağı doğru bir gidişin gerçekleştiğini görüyoruz." şeklinde konuştu.

'TÜBİTAK yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin hangi üniversitelere yerleştirileceğine' ilişkin soru üzerine Ergün, "Devlet üniversitelerini kendileri tercih edecek. Devlet üniversitelerinden temel bilimlerde, mühendislikte ve tıp alanında hangi üniversitede kontenjanlar var bunlarla ilgili devlet üniversitelerinden birini tercih edecekler. 2012 yılında 8 öğrenci istedikleri üniversiteyi tercih edebiliyorlar devlet üniversiteleri olmak kaydıyla." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası