Ege Postası
Geri

Erkan Baş'tan tanıtım töreninde mesaj seli: 'AKP İzmir'e ve İzmirliye düşman'

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İzmir ilçe belediye başkan adaylarını vitrine çıkardı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında, " İzmir'de yaşamanın bir de çok zor bir yanı var. Ülkenin tepesinde bir iktidar var ve bu iktidarın en önemli özelliği İzmir'e ve İzmirliye düşman olmasıdır. İzmir'in değerlerini yok etmek istiyor. İzmir'i teslim alırsam Türkiye'yi teslim alırım diyor. İzmirli bunu bildiği hiç AKP'ye hiç yüz vermiyor. İzmir'in iktidar tarafından hedef haline getirmesinin ana muhalefette yarattığı bir tembelliği var" dedi. Öte yandan TİP İzmir İl Başkanı Kenan Yılmaz ise CHP'ye tepki göstererek, "Yurttaşların iradesini tanımayan ve ceketimi koysam kazanırım diyenlerin ceketini giydirecek ve İzmir'den kovacağız" dedi.
Erkan Baş'tan tanıtım töreninde mesaj seli: 'AKP İzmir'e ve İzmirliye düşman'
Haberler / Politika
2 Mart 2024 Cumartesi 17:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Türkiye İşçi Partisi (TİP) İzmir ilçe belediye başkan adaylarını Genel Başkan Erkan Baş'ın katılımıyla Çiğli Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşen törenle tanıttı. 

"DERS ÇIKARMAMIZ GEREK"

31 Mart yerel seçim döneminin heyecansız olduğuna dikkat çeken TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Ben 44 yaşındayım. 14 yaşından beri seçim nasıl yapılır bilen biriyim. Hayatımda hiç bu kadar heyecansız bir seçim görmedim. Bunu samimiyetle söylüyorum sizlerde test ediniz. Bir tek istisnası var TİP'in katıldığı yerlerde seçime bir coşku geliyor. Bu umutsuzluğun 14-28 Mayıs gelen seçimleriyle doğrudan ilgisi var. Büyük bir umutla geçen seçimlere hep beraber çalıştık. Milyonlarca insan değişim umuduyla mücadele etti. O değişime inandık ancak ortaya çıkan tablo umutları kırdı. Bu tablo bizi küstürdü, kızdırdı ve öfkelendirdi. Hepimiz ortaya çıkan sonuçtan gücendik. Geçmişe ağlamak fayda vermez ancak geçmişten ders çıkarmamız gerekiyor. Biz geçen seçimde TİP olarak gittiğimiz her yerde, 'tarikatların, cemaatlerin, sermayenin desteğini almış bir iktidarı sadece seçimlerde yenemezsiniz' dedik. Esas meselemiz hayatın her alanında işçilerin, emekçilerin, kadınların gençlerin örgütlü olabilmesi. Aklımızı birleştirebilmiş olmaktır. Biz aklımızı birleştirdiğimiz zaman, bu ülkenin onurlu insanları olarak birleştiğimiz zaman bu iktidarı yenmek mümkündür" dedi. 

"TEK BİLDİKLERİ YEŞİL 'DOLAR'IN YEŞİLİ" 

'Değişim' mesajı veren Erkan Baş, "Bu yerel seçimlerde TİP'in birinci görevi gerçek bir değişimi başlatmak. Bizi bizden başka kurtarabilecek kimse yok. Kim sizi ben kurtarım diyorsa ona, 'hadi oradan yalancı adam' diyeceğiz. Biz Türkiye'deki tüm siyasi partilerden farklıyız. Değişmek şart dediğimizde sadece başkalarına çağrı yapmıyoruz. Biz de geçmişte yaptığımız hatalardan ders çıkararak kendimizi de değiştiriyoruz. Yerel seçimde heyecan yok diyorum ya, insanlar neden heyecanlansınlar. Türkiye'de binin üzerinde seçim yapılacak. Bin kişiden fazla başkan seçilecek. Bu bin yerin belki de 950 tanesinde herkes seçimin nasıl biteceğine karar vermiş. Ankara'da genel merkezler belediye başkanı tayin ediyorlar. Değişim buradan başlayacak. Biz TİP olarak iddialıyız. Burayı AKP kazanır diye düşünen her yerde TİP o yobazların ve gericilerin karşısında dikilecek. Bu devir bitti. Buralar zaten iktidarın alanı muhalefetin şansı yok diyenlere, 'hodri meydan' diyeceğiz. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun AKP ve saray iktidarıdır. Sizlerden de özel olarak rica ediyorum, bu mahallelerde muhalefetin sesi çıkmaz denilen yerlere gideceğiz. Bu iktidar sadece zenginlere hizmet eden bir iktidar. Bu iktidar halkın karşısına çıkıp cennetin rengi yeşildir diyor, kendi bildiği tek yeşil dolar yeşilidir. Bu alçaklar 'mazlum filistinin yanındayız' diyerek utanmadan İsrail ile ticaret içine giriyorlar. Biz fabrikalardayız, biz halkın kendisiyiz" ifadelerine yer verdi. 

'ANKARA'DA OTURAN TEK ADAMLAR' 

'Ceketimi koysam kazanırım' anlayışına tepki gösteren Baş, "Her seçimin bir stratejisi ve hedefi vardır. Bu iktidarın bu ülkeye verdiği çok daha büyük br zarar var. Bu iktidar muhalefeti de kendisine benzetti. Belediye başkanlığı seçime giderken biz her yerde birlikte tek adam rejimine hayır demedik mi? Bütün düzen partilerde Ankara'da oturan tek adamlar adaylara karar veriyor ve halkta onaylar diyorlar. İşte 'ceketimi assam oy verirler' anlayışı buradan çıkıyor. İktidar değişecek ama muhalefette değişecek. Muhalefet için de değişim şart. Biz Türkiye'nin bütün ilçelerinde son derece sorumlu bir şekilde yaklaştık. Herhangi bir yerde AKP'nin yenilgi ihtimali varsa TİP elinden ne geliyorsa onu yaptı. Bir ilçe bile iktidardan muhalefet geçecekse biz üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Kimse kusura bakmasın Hatay örneğinde olduğu gibi 2 tane deprem sorumlusundan birini seçmiyoruz. Biz Katilin mavisini, kırmızını tanımayız. Hırsıza karşı her yerde dimdik yürüyoruz. Mecburiyet siyaseti bitti. Türkiye'nin hibçir yerinde ben mecbursunuz demedim. Mecburiyet siyasetini bitireceğiz. Mecburen değil seve seve oy versinler istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

"İZMİR'E VE İZMİRLİ'YE DÜŞMAN"

AK Parti iktidarının İzmir'e düşman olduğunu ileri süren Erkan Baş, "İzmir'de olmak hem çok kolay hem çok zor. İzmir'i güzelleştiren emekçileri, kadınları, gençleri var. İzmir bu açıdan baktığımızda çok güzel bir kent. Ancak İzmir'de yaşamanın bir de çok zor bir yanı var. Ülkenin tepesinde bir iktidar var ve bu iktidarın en önemli özelliği İzmir'e ve İzmirliye düşman olmasıdır. İzmir'in  değerlerini yok etmek istiyor. İzmir'i teslim alırsam Türkiye'yi teslim alırım diyor. İzmirli bunu bildiği hiç AKP'ye hiç yüz vermiyor. İzmir'in iktidar tarafından hedef ahaline getirmesinin ana muhalefette yarattığı bir tembelliği var. Ana muhalefet seçimden seçime bir aday çıkarırımm  ve kimi çıkarırsam insanlar oy verirler. TİP onun için İzmir'in ilçelerinde adaydır. Tembel muhalefet dönemi bitti. TİP, İzmirli hak ettiğini alsın diye aday çıkarıyor. Gerisi siyaset dedikodusudur. TİP'in duruşu nettir. Biz herhangi bir mahallemizi, ilçemizi bu saray iktidarından alırsak mutlu oluruz. Herhangi bir yeri kaybettirirsek mutlu oluruz. Bu nedenle halkımızın hak ettiğinin altına reva görğlmesini de istemiyoruz. Bu sebeple Çiğli'de, Urla'da Bornova'da TİP en iyisini yapmak için aday çıkarmıştır" dedi. 

"İKTİDARA 1 NİSAN ŞAKASI" 

Baş açıklamasının devamında, "Bizim yerel yönetim anlayışımızdan daha iyi bir anlayış yok. Varsa ben gider oy veririm. Bizim başkan adaylarımızdan daha iyi başkan adayı buluyorsanız gidip oy verin. Biz iddialyız en iyi program TİP'in en iyi adaylar TİP2in adaylarıdır. Artık halkı korkutarak tehditle oy alma dönemini değiştiriyoruz. Bu seçim son seçim değil. 31 Mart'tan sonra da hayat devam edecek. Ancak 31 Mart'tan sonra 1 Nisan'da iktidara hayatının en büyük şakasını yapacağız" ifadelerine yer verdi. 

'CEKETLERİNİ GİYDİRECEK VE İZMİR'DEN KOVACAĞIZ' 

TİP İzmir İl Başkanı Kenan Yılmaz ise konuşmasında, " Türkiye merkezi yönetimden yerel yönetimlere kadar küçük bir azınlığın yağma, talan ve rant sevdasına kurban edildi. Halkımızın rantsal dönüşümlerle barınma hakları elinden alınmakta. Nitelikli eğitim ve sağlık hizmeti alamamaktadır. Bu böyle gitmez. Halkın ekmeğine, emeğine, toprağına göz diken bu çürümüş düzeni her birlikte değiştireceğiz. Bizlere umutsuzluk salmaya çalıştılar, belki bir parça amaçlarına ulaştılar. Bizim kazanabilecek bir geleceğimiz var. Bu seçim yaşamı değiştirmeye başlayacağımız, ilk adımı atacağımız ilk seçimimiz olacak. Belediye deyince aklına ihale gelenlere, yurttaşa baktığında ise müşteri olarak gören bir anlayış var. Biz samimi devrimci mücadelemizle bunu kazanırız. Yurttaşların iradesini tanımayan ve ceketimi koysam kazanırım diyenlerin ceketini giydirecek ve İzmir'den kovacağız. Her dönemde ait olmadığı insanlara oy veren yurtseverlere çağrısımızdır. Seçeneceksiz değilsiniz. TİP olarak sesleniyoruz, umudu büyüteceğiz. Yerelleşmek ve halkın bir parçası olmak bizim yolumuzu aydınlatıyor. Selam olsun Türkiye'nin aydınlık geleceğine" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası