Ege Postası
Geri

Erzincan Organize Sanayi Bölgesi'nin çehresi değişiyor

Son yıllarda yapılan fabrikalar ve işletmeler ile gelişen Erzincan Organize Sanayi Bölgesi'nde, yeni yapılan çalışmalar ile bölgenin çehresi değişiyor. İşletmelere ulaşımım daha sağlıklı yapılması için 5 kilometrelik alanda asfalt...
Erzincan Organize Sanayi Bölgesi'nin çehresi değişiyor
Haberler / Genel
18 Temmuz 2013 Perşembe 13:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Son yıllarda yapılan fabrikalar ve işletmeler ile gelişen Erzincan Organize Sanayi Bölgesi'nde, yeni yapılan çalışmalar ile bölgenin çehresi değişiyor. İşletmelere ulaşımım daha sağlıklı yapılması için 5 kilometrelik alanda asfalt çalışması tamamlanırken, demiryolu ulaşımının sağlanması ile Organize Sanayi Bölgesi'nin ulaşım konusunda bir çok eksiği de giderildi. Vali Abdurrahman Akdemir ve beraberindeki heyet, Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilen ziyarete Vali Akdemir'in yanı sıra, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun, İl Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, OSB Müdürü Ergün Kolak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Saim Sezer de katıldı.

ASFALT SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Organize Sanayi Bölgesi'nin 19 kilometrelik yol ağının bulunduğunu ve bu ağdaki stabilize yolların kısa sürede asfaltlanacağını vurgulayan Vali Abdurrahman Akdemir, "OSB’nin de ana sorunlarını teşkil eden ana yollarının asfaltının yapılması, demir yolunun döşenmesi bu konularda Ulaştırma Bakanlığımız her konuda olduğu gibi bu konuda da bize yardımcı oldu. 5 kilometrelik sati kaplamayı biz karayollarının da desteği ile kısa süre içerisinde tamamlamış durumdayız. 19 kilometrelik alanı yapılan iş ile asfaltlanmış oldu. Yapılan çalışmanın maddi değeri de 750 bin TL’dir." dedi.

DEMİRYOLU HATTI KOLAYLIK GETİRDİ

Organize Sanayi Bölgesinin avantajı olan özellikle demiryolu hattının OSB ile birleştirildiğini vurgulayan Vali Akdemir, "2012 yılında 1,5 milyon TL’lik bir yatırım ile bu iş tamamlanmış oldu. İki hafta sonra bu sorun kalmamış olacak. Artık buradaki işletmelerimiz, fabrikalarımız iki defa yükleme boşaltma yapmadan kendi işletmelerinin önündeki rampadan yükleme boşaltma yaparak, Türkiye’nin değişik bölgelerine, hatta dünyanın değişik bölgelerine buradan nakliye yapabilmiş olacaklar. Organize sanayi bölgesinin gelişmesinde önemli bir yatırım." açıklamasında bulundu.

OSB’YE MOBESE SİSTEMİ KURULACAK

Organize Sanayi Bölgesi'ne mobese sistemi kurulacağını vurgulayan Vali Akdemir, "Organize Sanayi Bölgesi'nde güvenlik konusunda hem ana girişler konusunda, hem bir kamera sistemi ile güvenliği tam olarak sağlayabilmiş değiliz. Bu konuda bir çalışma yaptık. İl Emniyet Müdürlüğü ve Organize Sanayi Bölgesi birlikte bir çalışma yürütüyorlar. 26 ayrı noktada, 26 hareketli, 12 sabit, toplam 38 adet kapalı devre kamera izleme sistemi oluşturacağız burada. Organize Sanayi Bölgesi'nin mobese sistemi ile ilin mobese sistemini birleştireceğiz. Ama kısa süre içerisinde burada kapalı devre kamera sistemi ile burada oluşturacağımız bir güvenlik odasıyla Erzincan Organize Sanayi Bölgesi'nin güvenliğini sağlamış olacağız. Bunun parasal değeri de 1 milyon 600 bin TL'dir." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası