Ege Postası
Geri

Erzincanlı Gönüllü Gençler, köy okullarında yardıma koşuyor

Erzincan’da 2 yıl önce bir araya gelen 'Gönüllü Gençler' grubu, tespit ettikleri köy okullarında öğrencilere kırtasiye yardımında bulunuyor. Gönüllü gençler öğrenciler yanında ihtiyaç sahibi yaşlılara da yardım elini uzatıyor....
Erzincanlı Gönüllü Gençler, köy okullarında yardıma koşuyor
Haberler / Güncel
25 Eylül 2013 Çarşamba 10:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzincan’da 2 yıl önce bir araya gelen 'Gönüllü Gençler' grubu, tespit ettikleri köy okullarında öğrencilere kırtasiye yardımında bulunuyor. Gönüllü gençler öğrenciler yanında ihtiyaç sahibi yaşlılara da yardım elini uzatıyor.

Yaklaşık 2 yıl önce Faruk Kocatürk önderliğinde kurulan ve kısa sürede 50 kişiye ulaşan Erzincanlı Gönüllü Gençler, kent genelinde ihtiyaçlıların derdine çare olmaya çalışıyor. Hayırsever kurum ve kişilerin desteğini alarak tespit ettikleri ihtiyaçları sahiplerine dağıtan gönüllü gençler, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte öğrencilere yönelik faaliyetlerini sürdürüyor.

Erzincan’a 3 kilometre uzaklıkta bulunan Çukurkuyu beldesinde bulunan Bozyazı İlkokulu’na giden gönüllü gençler, 4 derslikli ve 50 öğrencinin öğrenim gördüğü okulda, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen’in katılımıyla öğrencilere önlük ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

"DEĞERLERİMİZİN ÖNE ÇIKMA ÇABASINI ALKIŞLIYORUM"

Erzincanlı Gönüllü Gençler'in kent genelinde önemli faaliyetlere imza attıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, "Gönüllü gençlerin geçen seneden bu yana onları tanıyoruz ve çalışmalarını biliyoruz. Toplumun her kesiminde çok faydalı işlerle bir araya geliyorlar. Bizim değerlerimizin kaybolmaya yüz tuttuğumuz değerlerin bugünlerde, özellikle yardımlaşma değerimizin yeniden bu gençler aracılığıyla tolumun her katmanında yaygınlaştığını görmemiz bizi mutlu ediyor elbette. İşte evlerde yaşlılara ziyaret, yaşlılara hizmet, okullarda gençlere hizmet, okulların boyanması, okullara tamir işlerinde destek olmak, bunu bir karşılık beklemeden yapmak en önemli tarafı burası. Değerlerimizin öne çıkması noktasında bu çabalarını alkışlıyorum. Ben kendilerine de çok teşekkür ediyorum." dedi.

"HERKESE YARDIM ETMEK İÇİ ÇALIŞIYORLAR"

Geçen yıl 50 öğrenciye destek olduklarını, bu yıl da sayıyı iki katına çıkardıklarını söyleyen Erzincanlı Gönüllü Gençler adına konuşan İbrahim Uysal, "Erzincan’da biz gönüllü gençler ekibi olarak yaşlılarımız başta olmak üzere minik kardeşlerimiz olmak üzere herkese yardım etmek istedik. Böylece ekipmanlarımızı hazırladık, kendi gurubumuzu oluşturduk. Geçtiğimiz yıl kırtasiye malzemesi olarak 50 minik öğrencimize kırtasiye malzemesi dağıttık, bu yıl ise çıtayı biraz daha yükselterek 100 öğrenciye kırtasiye malzemesi ve önlük dağıttık." şeklinde açıklamada bulundu.




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası