Ege Postası
Geri

Esad'dan tehdit gibi hamle

Reuters'ın haberine göre, Esad rejimine bağlı bir Suriyeli komutan, Suriye ordusunun Halep ve İdlib bölgelerinde cepheye yeni hava savunma unsurları ve uçaksavar füzeleri konuşlandırdığını söyledi. Esad rejimi, Türkiye'nin sınırdaki terör gruplarına karşı yürüttüğü askeri harekâtın başlamasından hemen önce Suriye hava sahasına giren Türk uçaklarını düşürmekle tehdit etmişti.
Esad'dan tehdit gibi hamle
Haberler / Güncel
6 Şubat 2018 Salı 11:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

REUTERS'a açıklama yapan Esad rejimine bağlı askeri kaynak, konuşlandırmayı "herkese verilen bir mesaj" olarak niteleyerek " (Hava savunması) Suriye'nin kuzeyindeki hava sahasını kapsıyorlar" dedi.

Türkiye geçen ay sınırında bulunan terör örgütlerini bölgeden temizlemek için Zeytin Dalı harekâtını başlatmıştı. Afrin, Halep vilayetinin bir parçasını oluşturuyor.

Afrin harekâtının başlamasından hemen önce Suriyeli bir yetkili, Suriye hava sahasına giren Türk uçaklarını vurmakla tehdit etmişti. 

Afrin harekâtı öncesi Suriye devlet televizyonu'na konuşan Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Miktad, "Suriye hava savunma sistemleri ülkeye saldırmayı hedefleyen Türk uçaklarını yok etmeye hazırdır" tehdidinde bulunmuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası