Ege Postası
Geri

Esad'ın danışmanının şüpheli ölümü! Türkiye görüşmelerinde önemli rol oynayacaktı

Türkiye ile Suriye görüşmelerinde önemli rol oynayacağı bilinen Esad'ın danışmanı Luna El Şibil trafik kazasında hayatını kaybetti. Şibil'in ölümüne dair şüpheler ortaya atıldı.
Esad'ın danışmanının şüpheli ölümü! Türkiye görüşmelerinde önemli rol oynayacaktı
Haberler / Dünya
6 Temmuz 2024 Cumartesi 13:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Salı öğleden sonra, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın özel medya danışmanı Luna El Şibil, Şam'a giden bir yol üzerinde geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybetti. Olay, "kaza mı yoksa suikast mı" sorulsunu akıllara getirdi.

Hayatını kaybeden Luna El Şibil'in Türkiye ile Suriye arasında yeniden başlayacak olan görüşmelerde önemli bir rol oynaması bekleniyordu. Ancak kendisini taşıyan aracın zırhlı bir araç tarafından arkadan çarpması sonucu ağır şekilde yaralandı ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

GİZEMLİ KAZANIN ARDINDAKİ İDDİALAR

Olayın detayları hakkında çeşitli iddialar ortaya atıldı. Bazı haber kaynakları, Luna El Şibil'i taşıyan aracın zırhlı bir aracın arkadan çarpması sonucu yoldan çıktığını ve kaza geçirdiğini belirtirken, diğer bir görüşe göre çarpan aracın ön kısmında bulunan metal bir destek nedeniyle Şibil'in ciddi bir beyin kanaması geçirdiği iddia edildi.

Luna El Şibil'in ölümü, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerde yeni bir döneme girilmesiyle eş zamanlı olarak gerçekleşti. Son dönemde Esad ve Erdoğan arasında ılımlı mesajlar alışverişinde bulunulmuş, ülkeler arasında yeniden diyaloğun başlaması için adımlar atılmıştı. Şibil'in ölümü, bu süreçteki olası etkileriyle dikkat çekiyor.

AİLESİNDEN TUHAF BAĞLANTILAR

Luna El Şibil'in general kocası ise İran destekli Haşdi Şabi tarafından geçtiğimiz günlerde Esad'ın Şam'daki sarayında özel operasyonla tutuklanmıştı. Bu durum, olayın arka planında daha fazla gizem oluşturuyor ve olayın üzerindeki soru işaretlerini arttırıyor.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası