Ege Postası
Geri

Esed iki yıl aradan sonra ilk defa Amerikalı bir gazeteciye konuştu

Suriye’de devam eden kanlı iç savaş ve Washington’un Şam rejimine karşı askeri müdahale için uluslararası destek aradığı bir dönemde Beşşar Esed, ABD’li gazeteciye mülakat verdi. Esed iki yıl aradan sonra ilk defa bir Amerikalı gazeteciye...
Esed iki yıl aradan sonra ilk defa Amerikalı bir gazeteciye konuştu
Haberler / Dünya
9 Eylül 2013 Pazartesi 10:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriye’de devam eden kanlı iç savaş ve Washington’un Şam rejimine karşı askeri müdahale için uluslararası destek aradığı bir dönemde Beşşar Esed, ABD’li gazeteciye mülakat verdi. Esed iki yıl aradan sonra ilk defa bir Amerikalı gazeteciye konuştu.

Esed'in ünlü gazeteci Charlie Rose’a Şam’da verdiği mülakat bugün CBS televizyon kanalında yayınlanacak. Pazar günü ‘‘Ulusun Yüzü’’ (Face the Nation) adlı programda Bob Schieffer tarafından anons edilen röportajda Esed’in 21 Ağustos’ta kimyasal silah kullanıldığı ile ilgili iddiayı reddettiği belirtildi.

CBS kanalında bu akşam Başkan Barack Obama’nın verdiği röportaj da yer alacak. Obama, CBS dışında 5 tane daha ulusal televizyon kanalına Suriye’ye yönelik neden askeri operasyonun gerektiği konusunda halkı ikna etmeye çalışacak. Obama ile yapılan mülakattan bazı bölümleri CBS televizyonunda ‘‘CBS’te bu Sabah’’ adlı programda yayınlanacak.

Esed ile iki yıl aradan sonra Rose ilk defa konuşmayı başaran ABD’li gazeteci oldu. Esed ile 2011 yılında ayaklanmaların ilk aylarında Barbara Walters mülakat yapmıştı.

Basın mensupları için de tehlikeli olan Suriye’de ‘Gazetecileri Koruma Cemiyeti’ (CPJ) verilerine göre 2012 yılında 28 gazeteci hayatını kaybetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası