Ege Postası
Geri

Esenyurt Üniversitesi eğitim hayatına başladı

İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nin tanıtım toplantısı Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat tarafından yapıldı. 25 dönüm arazi üzerine kurulan, 52 bölüm ve 2 fakülteden oluşan...
Esenyurt Üniversitesi eğitim hayatına başladı
Haberler / Güncel
20 Eylül 2013 Cuma 16:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nin tanıtım toplantısı Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat tarafından yapıldı. 25 dönüm arazi üzerine kurulan, 52 bölüm ve 2 fakülteden oluşan üniversitenin, 660 öğrenci kapasitesi bulunuyor.

Esenyurt İncirtepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen tanıtım toplantısına Necmi Kadıoğlu’nun yanı sıra İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Can İkizler, çok sayıda eğitimci ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri katıldı.

Programda konuşma yapan Kadıoğlu, "Belediye başkanı olarak eğitime her zaman destek sözü verdik. Esenyurt ‘ta çocuklarımız okusun diye, evden çıkıp liseye gider gibi hale getirdik. Bundan sonra da bunu takip edeceğiz. İlk defa böyle bir imkanda bu kadar sürede bir üniversite açılıyor." dedi. Prof. Dr. Cuma Bayat da yaptığı konuşmada üniversitenin bir yıl kadar kısa bir sürede hizmete açıldığını söyledi. Bayat, gelinen noktanın umut ve heyecan verici olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Üniversitemizin yapılanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. En başta Esenyurt için bu imkanı sağlayan ve destekleyen belediye başkanımız Necmi Kadıoğlu’na teşekkür ediyorum. Üniversitemizin adının Esenyurt olması koşuluyla, Esenyurt ’ta rektörlük merkezinin bulunması koşuluyla bize tahsis edilen 25 dönümlük bir arazi eğitime gönül verenlerin yapabileceği bir iştir. Üniversite, Esenyurt Belediyemizin destekleriyle, tahsis ettiği arsayla başlamıştır."

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Can İkizler de "Çok daha geniş burs imkanı vermeye çalışacağız. Türkiye’de bu konuda ilk olacağız. Bunu hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası