Ege Postası
Geri

Eski Baro Başkanı Karabağ'ın davasıyla ilgili konuştu

Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karabağ'ın yargılandığı davada savunma avukatları arasında yer alan İzmir Barosu Eski Başkanı Demir iddianameyle ve yargı süreciyle ilgili Ege Postası'na konuştu. Eski Baro Başkanı Karabağ'ın davasıyla ilgili konuştu:
Eski Baro Başkanı Karabağ'ın davasıyla ilgili konuştu
Haberler / İzmir
22 Haziran 2016 Çarşamba 11:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karabağ, Bayraklı Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Eraslan ve bazı özel firma yetkililerinin ‘rüşvet ve irtikap’ suçlamasıyla yargılandığı davayla ilgili İzmir Barosu Eski Başkanı Avukat Ercan Demir açıklamalarda bulundu.

DAYANIKSIZ ŞEYLER

Davada savunma avukatları arasında yer alan Demir iddianameyle ve yargı süreciyle ilgili olarak şunları dile getirdi: 

"Son duruşmada adli kontrol kalktı ve sonra görülecek duruşmadan karar çıkmasını bekliyoruz. Davada usulsüz dinlemeler ile delil toplanmış. 2010 yılında başlayan bu dinlemelerin ardından 5 sene hiçbir işlem yapılmadan beklenmiş ve 2016 yılında dava açılıyor. Dayanaksız şeyler ile, dinleme kayıtları ile süren bir dava söz konusu. Aralıksız telefon dinlemeleri ve sanık olan isimleri birebir takibe almışlar. Suçlamalar haricinde bir şey olsaydı bu kadar takipten sonra mutlaka çıkardı. Olmadık iddialarla açılan davada, örgüt ve ihaleye fesat karıştırma suçlarından takipsizlik çıktı. Rüşvet ve irtikap suçlamalarında ise soruşturmaya dahi konu olamayacak basit şeyler söz konusu. Belediye görevlisi bir ismin havalimanında karşılanması, idarenin hizmet alımları inceleme konusu olmuş. Tamamen dayanıksız şeyler. Yapılan ihalenin şartnamesi gereği yüklenici firmanın temizlik işleri çalışanlarına 40 tane telefon alması gerekiyordu. 42 tane verilmiş. Piyasada hiçbir değeri olmayan iki tane basit telefon dava konusu edilmiş. Böyle basit şeylerden dolayı dava açılmış."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası