Ege Postası
Geri

Yamanlar'daki kriz Harmandalı'yı vurdu

Kentin çöp sorununa çare arayan Büyükşehir Belediyesi'na Yamanlar için yargıdan kötü haber gelirken, bir şok da Çiğli'deki mevcut tesiste yaşanıyor. Çiğli'de yeni bir şok daha!
Yamanlar'daki kriz Harmandalı'yı vurdu
Haberler / İzmir
22 Haziran 2016 Çarşamba 10:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'de yıllardır aşılamayan kentin evsel atıklarıyla ilgili sorun Büyükşehir Belediyesi'ne yine tuzlu fatura çıkardı. Son olarak ÇED süreci için gerekli onayları alan ancak açılan davalar neticesinde Valilik makamınca verilen uygunluk raporu mahkeme tarafından uygun görülmeyen çöp sürecinde bu sefer de Harmandalı'dan kötü haber geldi.

YAMANLAR KRİZİ HARMANDALI'DA ZARARA YOL AÇTI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni yer bulunamadığı için yıllardır hizmet vermeye devam eden vahşi depolama yapıldığından ötürü hem çevre hem de halk sağlıyla ilgili yoğun şikayetlere konu olan Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi'nde yine pürüz çıktı. Atık depolama alanının yetersizliğinden dolayı bölgede genişletme çalışması yapmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, depolama sahası üzerinden geçen Uzundere-Aliağa enerji ana iletim hattını taşıma kararı aldı. Kentin kuzey aksına hizmet verecek yeni bir tesis açılamadığından ve yargı süreci nedeniyle Yamanlar projesinin de önü tıkandığından ötürü Çiğli'de mecburi olarak deplase çalışması yapacak olan belediye, bölgede ek kamulaştırmalar yapacak. Gerekli çalışmaların tüm masraflarını üstlenecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili olarak önümüzdeki haftalarda Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) ile bir protokol imzalayacak. Enerji hatlarının taşınması ile boşalacak alanda çöp depolama faaliyeti yapılabilecek ancak, gerekli çalışmalar için hem kamulaştırma, hem de deplase işlemleri yapılacağından ötürü belediye kasasından yine ek para çıkacak.

BENZER SIKINTI FUAR İNŞAATINDA DA YAŞANMIŞTI

Enerji nakil hatlarının taşınmasıyla ilgili benzer sorun önceki yıl Türkiye'nin en büyük kompleksi olan Fuar İzmir'in inşaatı sırasında yaşanmıştı. Gerekli onay işlemleri ve bürokratik sürecin yanı sıra ortaya çıkan ek maliyetler nedeniyle projenin inşaatında gecikmeye yol açan deplase işlemleri 400 milyon liralık dev tesisin yapım sürecinin de tıkanmasına sebep olmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası