Ege Postası
Geri

Eski bakanın hesabı 'Kaddafi' soruşturmasına yeni bir boyut kazandırdı

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin 2007 seçim kampanyasına Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin finansman sağladığı iddiaları nedeniyle başlatılan soruşturma sürüyor. Son olarak, Sarkozy döneminin İçişleri Bakanı...
Eski bakanın hesabı 'Kaddafi' soruşturmasına yeni bir boyut kazandırdı
Haberler / Dünya
30 Nisan 2013 Salı 12:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin 2007 seçim kampanyasına Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin finansman sağladığı iddiaları nedeniyle başlatılan soruşturma sürüyor. Son olarak, Sarkozy döneminin İçişleri Bakanı Claude Gueant’ın banka hesabına 2008 yılında yurt dışından 500 bin Euro para yatırıldığının ortaya çıkması iddialara yeni bir boyut kazandırdı.

Fransa eski İçişleri Bakanı, hesabındaki parayı doğrularken, paranın Libya'dan geldiği iddiaları yalanladı. Gueant, hesabındaki paranın yurtdışında bir alıcıya sattığı Hollandalı ressam Andries van Eertvelt’ın 17. yüzyıla ait iki tablosunun bedeli olduğunu açıkladı. Claude Gueant bu satışla ilgili gerekli belgeleri mahkemeye sunmaya hazır olduğunun da altını çizdi.

Fransa’da haftalık yayın yapan Le Canard Enchaîne gazetesi de savcıların yaptığı soruşturmada, Gueant'ın hesabında nakit ödeme ile ilgili çok sayıda işleme de rastlandığını belirtti. Eski bakan ise bunların az bir miktar olduğunu belirterek kaynağının da bakanlık sırasında elde ettiği primler olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz Şubat ayında da Claude Gueant’ın evi ve bürosu Kaddafi-Sarkozy ilişkisini aydınlatacak belgelere ulaşmak maksadıyla aranmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası