Ege Postası
Geri

Eski vekil Bal-Göç'e aday!

CHP İzmir 22.Dönem Milletvekili Yılmaz Kaya, Balkan Göçmenleri Dayanışma Derneği (Bal-Göç) Genel Başkanlığı’na aday oldu. Seçim, 29 Ocak Pazar günü İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapılacak.
Eski vekil Bal-Göç'e aday!
Haberler / İzmir
27 Ocak 2017 Cuma 12:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bal-Göç Ankara Temsilcisi olarak görev yapan Kaya halen Balkan Göçmenleri İktisadi Araştırma ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı kurucu yönetim kurulu üyeliği görevini sürdürüyor. 22.Dönem’de TBMM’de Anayasa Komisyonu Üyesi de olan Kaya, partisinin TBMM Yönetim Kurulu Sekreter Üyeliği görevini de yürüttü.

Adaylığına ilişkin açıklamalarda bulunan Kaya, Balkanlardan gelen göçmen vatandaşlarının sorunlarını yakından takip ettiği için, tüm sorunlarını da bildiğini, başkan seçilmesi halinde yine güçlü bir biçimde, dayanışma içerisinde çalışmaları sürdüreceklerini açıkladı. Milletvekilliği döneminde göçmen vatandaşlarının sorunlarına ilişkin de önemli çalışmalarda bulunan ve pek çok konunun çözümüne ciddi katkı sağlayan Kaya, “TBMM’de de göçmen vatandaşlarımızın sorunlarına ilişkin pek çok konuyu gündeme getirdim. Özellikle geldikleri ülkede askerlik yaptıkları halde Türkiye’de yapmadıkları için tekrar askere alınan göçmen vatandaşlarımız vardı. Benim verdiğim kanun teklifinin kabul edilmesiyle birlikte ikinci kez askerlik yapmalarının önüne geçilmiş oldu. Bunun yanı sıra emeklilik için Balkanlarda ödedikleri sosyal güvenlik prim ve günleri ülkemizde geçerli sayılmıyordu. Bunların geçerli sayılması için de kanun teklifi verdim. Sonuçta bugün göçmen vatandaşlarımız bu hakkı elde etmiş oldular" dedi. 

Bal-Göç Genel Başkan adayı Yılmaz Kaya, halen prim borçlarıyla ilgili sıkıntı yaşayan, üniversite diplomalarında denklik sorunu olan, nüfus kayıtlarıyla ilgili sorunlar yaşayan bir kısım göçmen vatandaşının olduğuna dikkat çekerek bu sorunları çözmek için aday olduğunu söyledi. Kaya ayrıca, göçmen nüfusunun yoğun olduğu İzmir’de konsolosluk açılması ve Sarnıç’taki Bal-Göç’e ait arsaya dernek binası yapılması için yoğun çaba harcayacaklarını ifade etti. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası