Ege Postası
Geri

Eskişehir'de belediyeye operasyon

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yapılan bir operasyon kapsamında 10 belediye çalışanı evlerinde gözaltına alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de ifadeye çağrıldı.
Eskişehir'de belediyeye operasyon
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Ocak 2013 Pazartesi 10:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ESKİŞEHİR - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kentsel gelişim ihalesi'yle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında bu sabah yaklaşık 10 kişi gözaltına alındı. 2 yıldır sürdürülen soruşturma kapsamında şüpheliler evlerinden gözaltına alınırken, belediyede herhangi bir aramanın yapılmadığı, evrakın daha önce incelendiği belirtildi.Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de ifadeye çağrıldı.

BÜYÜKERŞEN: İTİBARSIZLAŞTIRMA
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise yapılan operasyonu "Seçim arifesinde itibarsızlaştırma" olarak nitelendirdi. Büyükerşen DHA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin savcılık ya da polis tarafından ifadeye çağırılmadığını söyledi. Operasyonun 6 yıl önce yapılan işlerle ilgili olduğunu, soruşturmayı cumhuriyet savcısı Celalettin Karanfil'in yürüttüğünü kaydeden Yılmaz Büyükerşen şöyle konuştu:

"Yaptığımız işlerin hepsi Sayıştay'ın denetimlerden geçiyor. 2002 yılından bu yana bize yönelik sistemli soruşturmalar yapılıyor. Her seçim arifesinde de bu tür şeylerle karşılaşıyoruz. Bunlar seçim arifesinde belediyemizi itibarsızlaştırma çabalarıdır. Ayrıca ben soruşturma ile ilgili olarak ifadeye çağırılmadım. Belediye çalışanlarımız evlerinden gözaltına alınmadan önce bazı basın kuruluşlarına da haber verildiği duyumunu aldık."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası