Ege Postası
Geri

Eskişehir’e İnterpolcü Emniyet Müdürü atandı

Aksaray İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, vekaleten Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü görevine atandı. Teftiş Kurulu Başkanlığı Polis Başmüfettişi kadrosundan, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Şahin'in, önümüzdeki...
Eskişehir’e İnterpolcü Emniyet Müdürü atandı
Haberler / Güncel
26 Temmuz 2013 Cuma 18:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aksaray İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, vekaleten Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü görevine atandı. Teftiş Kurulu Başkanlığı Polis Başmüfettişi kadrosundan, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Şahin'in, önümüzdeki günlerde üçlü kararname ile asaleten atanacağı öğrenildi. Şahin’in başarılı çalışmalarından dolayı İnterpol Dairesi personeli olarak Fransa, Almanya ve Yunanistan’da görev yaptığı belirtildi.

Eski Emniyet Müdürü Naci Kuru'nun hayatını kaybetmesinin ardından, Mustafa Bayram'ın vekaleten yürüttüğü Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne atama gerçekleştirildi. 2011 yılında Teftiş Kurulu Başkanlığı'na atanan Aksaray eski İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'nün, yeniden eski görevine dönmesi üzerine bu görevde bulunan Mustafa Şahin, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü görevine vekaleten atandı. Konya Ereğli Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü iken, 2011 yılında Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanan ve iki yıldır bu görevi sürdüren Şahin, önce Teftiş Kurulu Başkanlığı kadrosuna polis başmüfettişi olarak atandı. Şahin, bu atama sonrasında Eskişehir Emniyet Müdürlüğü görevine geçici görevle vekaleten atandı. Gelecek hafta içerisinde şehre geleceği öğrenilen Şahin'in, önümüzdeki günlerde de üçlü kararname ile asaleten görevine atanacağı belirtildi.

MUSTAFA ŞAHİN KİMDİR'

Kırşehir Kaman'da 1965 yılında doğan Şahin, evli ve 3 çocuk babası. 1987 yılında Polis Akademisinden mezun olduktan sonra İngilizce seviye ve becerilerinden dolayı kura dışı bırakılarak İnterpol Daire Başkanlığı'nda göreve alındı. Interpol Dairesi personeli olarak Fransa, Almanya ve Yunanistan’a kısa süreli görevler için gönderildi. 1988-1989 yıllarında ABD’de 1 yıl İngilizce ve mesleki eğitim kursuna katılan Şahin, 1989-1998 yıllarında İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne tercüman olarak katkıda bulundu, protokol konuşmaları hazırladı, İsveç, İtalya, Macaristan, İran ve Hindistan’da yapılan uluslararası toplantılara katıldı, ülke adına konuşmalarda bulundu.

İnterpol Dairesi personeli olarak Fransa, Almanya ve Yunanistan’a kısa süreli görevler için gönderilen Şahir; uluslararası terör, kaçakçılık, kalpazanlık konularında katıldığı toplantılarda, Türk polisi adına sunumlar yaptı. 1998–1999 yıllarında bir yıldan fazla BM Bosna Hersek görevinde bulundu, yerel ve uluslararası polislere eğitim veren Saraybosna Polis Eğitim Merkezi'nde hocalık yaptı, daha sonra bu merkezin müdürü (koordinatörü) oldu. Bu görevi sırasında Euro 2000 Avrupa Futbol Şampiyonasına katılan ülke polisleri için geçici olarak hazırlanan istihbarat merkezinde görev aldı. BM Kosova Polis Barış Gücü'ne katıldı. Uluslararası geçmiş tecrübelerinden dolayı Bölge Operasyon Merkezi'ne alındı. Daha sonra 5 ilin bağlı olduğu Prizren bölgesi bölge operasyon şefi yardımcılığına atandı. Bulunduğu bu pozisyonun öneminden dolayı buradaki görevi Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 2 defa uzatıldı.




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası