Ege Postası
Geri

İzmir'de sigara yatağı, yatak da ormanı yaktı

İzmir’in Gaziemir ilçesi Sarnıç ve Kısıkköy mevkilerinde iki noktadan orman yangını çıktı. Yoğun duman nedeniyle Gaziemir’de bulunan Adnan Menderes Havalimanı’nda iniş kalkış yapan uçakların görüş mesafesi düştü, ancak seferlerde...
İzmir'de sigara yatağı, yatak da ormanı yaktı
Haberler / Güncel
26 Temmuz 2013 Cuma 18:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in Gaziemir ilçesi Sarnıç ve Kısıkköy mevkilerinde iki noktadan orman yangını çıktı. Yoğun duman nedeniyle Gaziemir’de bulunan Adnan Menderes Havalimanı’nda iniş kalkış yapan uçakların görüş mesafesi düştü, ancak seferlerde aksaklık yaşanmadı. Yaklaşık 6 hektarlık kızılçam, 6 hektar da otluk ve makilik alanda etkili olan yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığı öğrenildi. Kısıkköy tarafında otluk alanda başlayan yangına, sigara nedeniyle alev alan bir kamyon üzerinden yol kenarına atılan yatağın neden olduğu iddia edildi. Yanan yatağı yol kenarına atan 3 kişi gözaltına alındı.

Gaziemir’de otluk ve kızılçam ormanı olan iki noktada saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Vatandaşların ihbarı ve yoğun duman üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yangın bölgesine çok sayıda Orman Bölge Müdürlüğü ekibi sevk edilirken 4 helikopter, 3 uçak, 20 arazöz ve dozer çalışmalara destek verdi. Bazı vatandaşlar da kovalarla alevlere müdahale etti.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yaklaşık 6 hektarlık kızılçam ormanı ile 6 hektarlık otluk ve makilik alanda etkili olan yangın büyük ölçüde kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı.

Kısıkköy tarafında otluk alanda başlayan yangına sigara nedeniyle alev alan bir kamyonun üzerinden Kısıkköy Mobilyacılar Sitesi yakınında yol kenarına atılan yatağın neden olduğu iddia edildi. Kamyonun yanmaması için yanan yatağı yol kenarına attığı iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı. Jandarma yatağın atıldığı noktada inceleme başlattı. Yangının Sarnıç ve Kısıkköy arasında otluk ve kızılçam ormanının bulunduğu iki ayrı noktadan başlaması nedeniyle sabotaj ihtimali üzerinde de duruluyor.

Yangının İzmir Adnan Menderes Havaalanı yakınında çıkması nedeniyle uçakların görüş mesafesinin düştüğü, ancak seferlerde aksaklık yaşanmadığı belirtildi. Yangın nedeniyle havalimanı itfaiyesi ve alanda bulunan askeri birlik de alarma geçti. Kuru otların yanması nedeniyle tel örgüleri geçen alevlerin Sahil Güvenlik hangarlarına kadar yaklaştığı, askerlerin alevleri söndürdüğü öğrenildi. Ayrıca alevler rüzgar nedeniyle Kısıkköy Mobilyacılar Sitesi yakınlarına kadar ulaştı. Bazı fabrikaların bahçelerindeki otlar yandı. Bölgedeki bazı imalathaneler önlem amacıyla boşaltıldı.

Havadan ve karadan yapılan çalışmalar sonucu yangın, yaklaşık 2,5 saatte kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam eden yangında 6 hektar ormanlık alan yanarken, 6 hektarlık da otluk ve makilik alan zarar gördü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası