Ege Postası
Geri

Esnaf AVM'ye karşı direniş başlatıyor: Üçkuyular'da pazar krizi tam gaz!

Tahliye şoku yaşanan Üçkuyular'ın tarihi semt pazarında esnaf isyan bayrağı çekti. Tezgah kapatmaya hazırlanan esnaf yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için Pazar günü imza kampanyası başlatmaya hazırlanıyor. Gelişmelerin ardından açıklama yapan İzmir Pazarcılar Esnafı Odası Başkanı Hamdin Erişen "Bizi AVM'ler karşısında çözümsüzlüğe mahkum etmeyin" dedi. Esnaf, Üçkuyular'da AVM'ye karşı direniş başlatıyor
Esnaf AVM'ye karşı direniş başlatıyor: Üçkuyular'da pazar krizi tam gaz!
Haberler / İzmir
15 Ocak 2016 Cuma 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Üçkuyular semtinde geçtiğimiz yıllarda belediyelerin hissedarı olduğu dev arazinin satışıyla başlayan sürecin ardından başlayan sancılı süreç devam ediyor.

"SEMT PAZARI AVM'YE KURBAN: ÜÇKUYULAR'DA TAHLİYE ŞOKU" HABER İÇİN TIKLAYINIZ!!!
 

TAHLİYE ŞOKU DEVAM EDİYOR
Doğuş Holding'in İzmir Üçkuyular'da semt pazarı, aktarma istasyonu, semt garajı, vergi dairesinin de yer aldığı 43 dönümlük arazide hayata geçireceği İstinye Park Projesi öncesinde patlak veren pazar krizi sonrasında esnaf direniş kararı aldı. Tahliye edilmesi gündeme gelen 25 yıllık semt pazarının 750 esnafı halk ile birlikte çözüm arayışına girerken, esnaf odasından da yaşanan çıkmaza sert tepki geldi.
 


ESNAF DİRENİŞ KARARI ALDI, İMZA TOPLAYACAKLAR
Üçkuyular'da yaşanan bu krizin gölgesinde tezgah kapatmak için gün sayan esnaf ise direniş kararı aldı. Başta belediyeler olmak üzere, ilgili kurumlardan yardım bekleyen tarihi semt pazarının tezgah sahipleri halkın desteğini de alarak alternatif pazar yeri için toplayacakları imzalarla belediyelerden yardım isteyecek.  
 


PAZARCILAR ODASI BAŞKANI ERİŞEN: SÖZDE HERKES AVM'YE KARŞI AMA...
Pazar günü yapacakları basın açıklaması ile seslerini duyurmaya çalışacaklarını belirten İzmir Pazarcılar Esnafı Odası Başkanı Hamdin Erişen, "Burada tek söz sahibi sadece esnaf değil. 25 yıldan uzun süredir kurulan semt pazarından 14 mahalle ve on binlerce insan alışveriş ediyor. Bu pazar kalktığında halkımız da mağdur olacak. Üç ilçeyi birden ilgilendiren bir kriz söz konusu. Dolayısı ile esnafla birlikte vatandaşlar da ortada kalacak. İzmir'in menfaati söz konusu. Sözde herkes AVM'ye karşı ama halimiz ortada... Halk bu pazarın kaldırılmasını istemiyor. Toplayacağımız imzalarla sorunun giderilmesi için yetkili mercilere başvuru yapacağız. Hiç kimse bize yardım eli uzatmıyor, bir çözüm önerisi getirmiyor. Üçkuyular Pazarı kaldırılmasın. Biz başta ilçe belediyeleri olmak üzere yetkili kurumlardan yardım bekliyoruz. "Pazarımı istiyorum" adı altında imza kampanyası başlatacağız ve bir basın açıklaması yaparak yaşadığımız bu mağduriyeti esnaf arkadaşlarımızla birlikte kamuoyu ile paylaşacağız" dedi ve İzmirlilerin desteğini beklediklerini duyurdu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası