Ege Postası
Geri

Esnaf gecikmeye tepkili

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” adı altında başlattığı 40 kilometrelik sahil şeridi düzenlemelerinde ilk durak olan Pasaport'ta süre uzatımına gidildi. Çalışmaları yürüten yüklenici firmanın bugün itibarı ile bitirmesi gereken projede olumsuz hava koşulları nedeni ile süre uzatımı istediği öğrenilirken, Büyükşehir Belediyesi kıyı yenilemesi için firmaya iki hafta ek süre tanıdı.
Esnaf gecikmeye tepkili
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Ocak 2014 Cumartesi 09:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kıyı Tasarım Projesi'nde birinci etap Kordon ve Pasaport'ta erteleme kararı geldi. İmzalanan sözleşme gereği çalışmaları yürüten firma bugün itibarı ile bitirmesi gereken projeyi tamamlayabilmek için ek süre istedi. Tepeden tırnağa yenilenen Pasaport kıyıları, önümüzdeki iki hafta içerisinde tamamlanacak.

YOL VE KIYI BANDI İÇİN ERTELEME

Yürütülen çalışmalar kapsamında, Pasaport'un iç tarafındaki kaldırımlar ve meydanlar tamamlanırken, sahil şeridinde yer alan kafeteryaların büyük kısmı kara tarafına taşındı. Sahil bandındaki eski kaldırımlar tamamen kırılırken, önümüzdeki günlerde yaya ve bisiklet yollarının döşenmesine başlanacak. Diğer yandan bisiklet istasyonlarının da büyük kısmı tamamlanırken, taşıtların kullandığı arnavut kaldırımı kırılarak yerine yenilerinin döşenmesi ile birlikte yol hizmete açılacak ve çalışmalar tamamlanacak.

VATANDAŞ "YAYA HAKLARINA SAYGI GÖSTERİLSİN" DEDİ

Çalışmaların esas merakla beklenen kısmı ise iki haftaya kadar tamamlanacak. Sahil bandında yer alan kafeterya masalarının iç bölümde yer alan kaldırımlara taşınması ile birlikte yaya ve bisiklet kullanıcılarına özel geniş yollar yapılacak, vatandaşlar rahat kaldırımlara kavuşacak. İzmirli vatandaşlar bu kapsamda yapılacak yenilikten memnun olduklarını kaydederken, kaldırım işgallerinin bitmesi ile birlikte yolda rahatça yürüyebilmenin ve gezebilmenin keyfini yaşayacaklarını belirtti. Kaldırım işgalleri konusunda geçtiğimiz dönemlerde yaşanan sıkıntıları da hatırlatan vatandaşlar, oluşturulacak yeni yaya ve bisiklet yollarında belediyenin gerekli denetimleri yaparak kaldırım işgaline izin verişmemesi konusunda taleplerini ileterek uyarıda bulundu.

ESNAF GECİKMEDEN RAHATSIZ

Kafeteryaların tamamen içeriye taşınması ile birlikte kıyıda sadece seyir terasları olarak adlandırılan sabit bölümler kalacak. Çalışmalar devam ederken, masalarını tamamen iç kısımlara taşıdığı gözlenen esnaf ve iş yeri sahipleri ise projeden memnun olduklarını ancak, gecikmeden ötürü rahatsız olduklarını kaydetti. İnşaat süreci sırasında işlerinin büyük oranda düştüğünü belirten esnaf, kıyı tasarım çalışmalarının bir an önce tamamlanarak yeni sahil şeridinin hizmete alınması konusunda yetkilileri göreve davet etti.

BELEDİYEDEN YÜKLENİCİ FİRMAYA "HIZLANIN" TALİMATI

Çalışmaların yavaş ilerlediği gerekçesi büyük eleştiri alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, tamamlanması ertelenen proje kapsamında yüklenici firmaya çalışmaların hızlandırılması yönünde talimat verirken, sahilde geceli gündüzlü seferberlik başladı. Kıyı tasarım çalışmaları kapsamında, deniz kenarında çay keyfi biterken, kafeteryaların tamamı içeriye taşındı ve sahil şeridi de yaya ve bisiklet kullanımına ayrıldı. Kordon etabında yeşil dokunun yenilenerek yeni ağaçların dikileceği proje kapsamında, çocuk oyun alanları, yeni seyir terasları, olta balıkçıları için ayrılan özel alanlar, sebiller, seyyar tuvaletler, kara tarafında yeni otopark cepleri, kafeteryalara birbirleri ile uyumlu tek tip tente uygulaması ve bölgeye 4 yeni meydan kazandırılacak. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası