Ege Postası
Geri

Fakıbaba, Şivan Perwer’i memleketi Şanlıurfa’ya davet etti

Şanlıurfa Balediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, hafta sonu Diyarbakır’a gelmesi beklenen ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer’i memleketi Şanlıurfa’ya davet ettiğini gerekli girişimlerde bulunduğunu söyledi. Şanlıurfa Belediye Başkanı...
Fakıbaba, Şivan Perwer’i memleketi Şanlıurfa’ya davet etti
Haberler / Güncel
13 Kasım 2013 Çarşamba 10:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şanlıurfa Balediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, hafta sonu Diyarbakır’a gelmesi beklenen ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer’i memleketi Şanlıurfa’ya davet ettiğini gerekli girişimlerde bulunduğunu söyledi.
Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba 7 dilde Şanlıurfa’yı tanıtan CD’nin tanıtımını yapmak üzere basının karşısına çıktı. Fakıbaba, başta Kürtçe olmak üzere Türkçe, Arpça, Farsça, Fransızca, Almanca, İngilizce, Japonca dillerinde Şanlıurfa’yı tanıtacak olan CD ile ilgili bilgi verdi. Bir kentin tanıtımında en büyük etkenin turistlerin kendi arasındaki etkileşim olduğunu ifade eden Fakıbaba, ancak bununla yetinmeyerek 8 dilde tanıtım CD’si hazırladıklarını aktardı. Tanıtım CD’sinin daha önce Kürtçe eklenmeden hazırlandığını hatırlatan Fakıbaba, onay vermeyerek Kürtçe’nin de eklenmesini istediğini söyledi.
Fakıbaba, “Arkadaşlar yedi veya sekiz dilde Kürtçe, Arpça, Farsça, Fransızca, Almanca, İngilizce, Japonca var herhalde Japonca dillerinde dillerin de özelikle arkadaşlarımız Bu CD’yi yapmışlar ben kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.
Soru üzerine Şivan Perver’i Şanlıurfa’ya da davet edeceğini sözlerine ekleyen Fakıbaba, “Ben Şivan beyi özellikle Urfamıza davet edeceğim ve ara sıra da selamlaşıyoruz bizi seviyor. Ben de onu seviyorum ve onu Urfa’da görmekten özellikle gurur duyacağımı belirtmek istiyorum.” ifadelerine yer verdi.
Kızgınlık, küskünlük ve sertlikle sorunların çözülemeyeceğinin altını çizen Fakıbaba, çüzüm sürecine dikkat çekerek Hükümetin çalışmalarını taktir etti.
1980’li, 90’lı yıllarda Kürt vatandaşlara büyük zulümler yapıldığını da belirten Başkan Fakıbaba, bunların artık geride kaldığını ve ortak yaşam için yeni bir arayışa girildiğini dile getirdi.
Problemlerin demokrasi şemsiyesi altında çözülmesi gerektiğini dile getiren Fakıbaba, “Her iki taraf tanda basit şeyle takılmadan takılıp kalmaması lazım. Biz halkın temsilcileriyiz ben Kürtlerle gurur duyuyorum Araplarla gurur duyuyorum Türklerle gurur duyuyorum kardeşiz yav. Bunun var mı başka bir özelliği Yav vurmakla adam öldürmekle ne güzle ya 1 yıldan beri bir şehit yok şu yok bu yok kavga yok bundan daha bir güzellik olabilir mi'" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası