Ege Postası
Geri

Farabi programıyla AİBÜ gelen öğrencilerin sayısı arttı

Üniversiteler arasında öğrenci değişimini sağlayan Farabi programı kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne (AİBÜ) gelen öğrencilerin sayısında yüzde 100’ü aşan artış oldu. 2013-2014 eğitim öğretim döneminde 40’ı aşkın...
Farabi programıyla AİBÜ gelen öğrencilerin sayısı arttı
Haberler / Güncel
2 Ekim 2013 Çarşamba 15:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Üniversiteler arasında öğrenci değişimini sağlayan Farabi programı kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne (AİBÜ) gelen öğrencilerin sayısında yüzde 100’ü aşan artış oldu. 2013-2014 eğitim öğretim döneminde 40’ı aşkın üniversiteden 125 öğrenci AİBÜ' de eğitim görecek.

Kültür Merkezi’nde gelen öğrenciler için düzenlenen tanıtım ve bilgilendirme toplantısına Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Prof. Dr. Cabir Terzioğlu, Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu, Farabi Koordinatörü ve Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Çakmak ve öğretim üyeleri katıldı.

Toplantıda Farabi Değişim Programı ile ilgili öğrencilere bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Çakmak, 2013-2014 eğitim öğretim döneminde Farabi’yle gelen öğrenci sayısında yüzde 100 artış olduğunu vurgulayarak, “Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde öğrenci olmak ayrıcalıktır.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ise yaptığı konuşmada, öğrencilere üniversite hakkında bilgi verip, diğer üniversiteler arasında oldukça iyi konumda olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin öğrenci memnuniyeti açısından 6’ncı sırada olduğunu söyledi. Toplantının sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler veren Coşkun; sosyal, kültürel, sportif ve bilimsel etkinliklere katılmalarını da tavsiye etti.

Farabi Değişim Programı ile 2013-2014 eğitim öğretim döneminde Dokuz Eylül, Çanakkale 18 Mart, Cumhuriyet, Erciyes, Gazi, Hacettepe, Kocaeli, Marmara, Uludağ, Sakarya, Akdeniz ve Karadeniz Teknik Üniversitesi gibi 40’ı aşkın üniversiteden 125 öğrenci AİBÜ'ye geldi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde öğrenim gören 80 öğrenci ise çeşitli üniversitelere gitti. Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde ise 61 öğrenci gelmiş, 76 öğrenci ise farklı üniversitelere gitmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası