Ege Postası
Geri

Türkiye Kamu-Sen’den demokratikleşme paketine tepki

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından önceki gün açıklanan demokratikleşme paketini protesto etti. Fomara Meydanı'nda yağmur altında yapılan protesto eylemi ve basın açıklamasına Milliyetçi Hareket...
Türkiye Kamu-Sen’den demokratikleşme paketine tepki
Haberler / Güncel
2 Ekim 2013 Çarşamba 14:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından önceki gün açıklanan demokratikleşme paketini protesto etti. Fomara Meydanı'nda yağmur altında yapılan protesto eylemi ve basın açıklamasına Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) de destek verdi.

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, paketin demokrasi ve özgürlükle uzaktan yakından alakası olmadığını iddia etti. Türkoğlu, “76 milyon vatandaşımızın ortak ihtiyaçlarını karşılamak yerine, terör örgütünün taleplerini hayata geçirmeyi amaçlayan şüpheli bir paketle karşı karşıyayız.” dedi.

Tarihe not düşmek için alanda toplandıklarını dile getiren Türkoğlu, “Yıllardır yürütülen kampanyalarla bizleri bir arada tutan tarihi ve kutsal kavramlarımızın içi boşaltılmak, inanç değerlerimiz yıpratılmak, milli ve manevi değerlerimiz yozlaştırılmak istenmekte, milletimizin ve devletimizin geleceği üzerinde kirli bir oyun oynanmaktadır. Bu oyunun son sahnesi ise demokratikleşme paketi adı altında Türk milletine dayatılan baldıran zehri olmuştur.” şeklinde konuştu.

Ana dilde eğitimin PKK’nın talebi olduğunu savunan Türkoğlu, “Bu paketle 30 yıl boyunca ülkemizi bir kan gölüne çeviren eli kanlı bebek katillerinin ana dilde eğitim talebi özel okullarda hayat bulmakta. Bölücülerin çok dilli toplum hayali hükümet eliyle gerçekleştirilmektedir.” diye konuştu.

Türklüğün yok edilmek istendiğini iddia eden Türkoğlu, “Çağrımız Türklüğe ve Türk milletinedir. Dışı süslü paketin içinden Türk düşmanlarının cerahatli fikirlerinin, hain tuzaklarının pis kokuları gelmektedir.” dedi. ‘Ne mutlu Türküm diyene’, ‘Bursa uyuma, andımıza sahip çık’ sloganlarının atıldığı eylemde ‘Andımız’ okundu.

Hazırlanan temsili AK Parti’nin ‘demokratikleşme paketi’ sloganlar eşliğinde alınarak yakında bulunan AK Parti Bursa İl Başkanlığı önüne bırakıldı. Paketi parti önüne bırakan Türkoğlu, paketi açarak içinden çıkan Abdullah Öcalan’ın posterini paketin üzerine koydu. Hükümeti istifaya çağıran kalabalık daha sonra sessizce dağıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası