Ege Postası
Geri

Erdoğan: Ana dilde eğitimde, Avrupa'nın Türkiye’yi örnek alacağı adımı attık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratikleşme paketinde yer alan anadilde eğitim özgürlüğünü, Avrupa ülkelerinin örnek alabileceğini söyledi. Başbakan, “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, Avrupa Birliği müktesebatında olmasına...
Erdoğan: Ana dilde eğitimde, Avrupa'nın Türkiye’yi örnek alacağı adımı attık
Haberler / Güncel
2 Ekim 2013 Çarşamba 14:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratikleşme paketinde yer alan anadilde eğitim özgürlüğünü, Avrupa ülkelerinin örnek alabileceğini söyledi. Başbakan, “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, Avrupa Birliği müktesebatında olmasına rağmen ana dilde eğitim haklarını elde edememiştir. Biz ise Avrupa ülkelerine Türkiye’yi örnek almalarını sağlayacak adımı atmış bulunuyoruz.” dedi.

Başbakan Erdoğan, Le Meridien Otel’de düzenlenen OECD Eğitim Bakanları Gayriresmi Toplantısı’na katıldı. Toplantıya Başbakan’ın yanı sıra, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria ve çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

Programda konuşan Başbakan, eğitim sisteminde çocukların sadece mesleğe değil, geleceğin anne ve babaları olacak şekilde modele de hazırlanması gerektiğini söyledi. Başbakan, “Aile ve çocuk arasındaki ilişki giderek azalıyor. Bilgi ve becerilerden yoksun bir şekilde, çocuklar sadece okulda aldıkları eğitimle hayata atılmalarına yol açıyor. Halbuki hayat sadece iş ve meslekten ibaret değildir. Her bireyin eşiyle, çocuğuyla, eviyle, çevresiyle çeşitli bilgi ve becerilere ihtiyacı var. Aile ve toplum içerisinde her nesile aktarılarak, yaşanılarak aktarılması gereken bilgi ve becerilerin de eğitim sistemine katılması gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Demokratikleşme paketinde açıkladığı anadilde eğitim konusuna değinen Başbakan, “Özel okullarda arzu edilen anadillerde eğitim yapılabilmesinin yolunu açarak, bu alanda bizi birçok Avrupa ülkesinin dahi önüne geçiren bir reformu hayata geçirmiş olduk. Avrupa ülkelerinde yaklaşık 5 milyon Türkiye kökenli insanımız yaşıyor. Yarım yüzyılı aşkın süredir yaşadıkları ülkelerde, artık Avrupa’da büyük ölçüde yerleşik hale geldiler. Ancak bu vatandaşlarımızın çok büyük bir bölümü tüm uğraşlarına rağmen anadilde eğitim hakkını elde edemediler. Avrupa ülkelerinden, ki bu haklar Avrupa Birliği müktesebatının içerisinde var. Buna rağmen bu hak kendilere teslim edilmemiştir. Biz ise Avrupa ülkelerine Türkiye’yi örnek almalarını sağlayacak adımı atmış bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası