Ege Postası
Geri

Diyarbakır'da piyasa değeri 85 milyon lira olan 23 ton esrar ele geçirildi

Diyarbakır polisi, Lice'ye bağlı Bağlan köyü civarında poşetlere ve plastik bidonlara konularak kışa hazırlanmış piyasa değeri 85 milyon lira olan 23 ton esrar ele geçirerek imha etti. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize...
Diyarbakır'da piyasa değeri 85 milyon lira olan 23 ton esrar ele geçirildi
Haberler / Güncel
2 Ekim 2013 Çarşamba 14:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Diyarbakır polisi, Lice'ye bağlı Bağlan köyü civarında poşetlere ve plastik bidonlara konularak kışa hazırlanmış piyasa değeri 85 milyon lira olan 23 ton esrar ele geçirerek imha etti.


Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü(KOM) ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı narko-terör kapsamında uyuşturucu operasyonlarına devam ediyor. Terör bölgesi olması nedeniyle Lice’ye yapılan operasyon helikopter desteği altında sağlandı. 24 timden oluşan güvenlik güçleri, güvenlik çemberi oluşturduktan Bağlan köyünde bulunan 7 evde arama yapıldı. Geçtiğimiz hafta 10 ton 500 kilogram toz esrarının geçirildiği köye tekrar giden güvenlik güçleri, burada yaptığı aramalarda 23 ton esrar ele geçirerek yeni bir Türkiye rekoruna imza attı. Esrarın 19 tonunun toz, 4 tonunun ise kubar olduğu belirtildi. Öte yandan Lice'nin Bağlan köyü ve çevresinde zehir tacirlerinin üst üste gerçekleşen operasyonlardan bunaldığı öğrenildi. Ayrıca zehir tacirlerinin kışın piyasaya sürebilmek için esrar maddelerini poşetlere ve plastik bidonlara koyarak toprağa gömmeye hazırlandığı bildirildi.

Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, gerçekleştirilen operasyonla ilgili detaylı bilgi verdi. Mayıs ayından bu yana 198 ayrı operasyonda 47 milyon 893 bin kök hint kenevirinin imha edildiğini söyleyen Kıraç, imha edilen hint kenevirlerinin 16 bin 309 kilogram kubar esrara tekabül ettiğini belirtti. Operasyonların 5 bin hektarlık alan üzerinde gerçekleştiğini kaydeden Kıraç, 337 bin 605 kilogram toz esrarın imha edildiğini, 516 şüpheli şahısın da gözaltına alındığını dile getirdi.

VALİ KIRAÇ TÜRKİYE REKORUNU AÇIKLADI

Vali Kıraç, Lice ilçesi Bağlan köyü civarında gerçekleştirilen operasyon hakkında ise şu bilgileri verdi: " Bağlan köyü civarında yaklaşık 1000 metrekare alanda 10 bin kök kenevir, 25 kilometre kare alanda 10 bin kök kenevir olmak üzere 19 ton toz esrar, 4 ton kubar esrar olmak üzere 23 ton uyuşturucu ham maddesi ele geçirilerek imha edildi. İmha edilen uyuşturucunun piyasa değeri yaklaşık olarak 85 milyon lira."

Güvenlik kuvvetleri olarak uyuşturucu ekimine ve ticaretine müdahale edeceklerini ifade eden Kıraç, uyuşturucuyla halkla birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirterek, "Bu ekimin dikimin çok aşırı derece olduğunu ve Diyarbakır’ın imajını bozduğunu da ifade diyorum ama kötü gidişata 'dur' demenin bir insanlık görevi olduğunu belirterek bu kötü gidişata müdahale etmekteyiz."dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ OPERASYONLARA OLUMLU ETKİ YAPTI

Çözüm süreciyle birlikte güvenlik güçlerinin asli görevlerine geri döndüğünü kaydeden Kıraç, "Güvenlik kuvvetlerimiz önleyici zabıta hizmetlerini yerine getirip suçun işlenmesini engellemektir. İnsanların suça karışmasını engellemektir. Burada yapılan işte budur. Uyuşturucu piyasaya sürülmeden insanlar bunu kullanmadan, insanlar suça bulaşmadan bu çalışma tamamlanmıştır. Güvenlik güçleri asli işine dönmüştür. Çözüm sürecinin bunda etkili olduğunu belirtmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Üst üste gerçekleştirilen operasyonların uyuşturucu ekiminde caydırıcılık meydana getireceğini belirten Kıraç, "Halkımız destek vermediği sürece hiçbir şekilde başarı elde edemeyiz. İnsan sevgisi olmadığı organizasyonlar başarılı olmaz. Burada özellikle bu işle ilgili ekim dikim yapan şahısların bundan uzak durmalarını tavsiye ediyoruz.
Bölgede insanları rahatsız edici, psikolojik sosyal davranışlara ya da ortamlara müdahale etme görevi sadece güvenlik güçlerinin değildir halkımızın da vatandaşlık görevidir. Onlardan da önümüzdeki dönemlerde yeni ürünlerin üretilmesinde önleyici vatandaşlık görevlerini yerine getirmelerini bekliyoruz."ifadelerini kullandı.

'BİR İNSANI ÖLDÜREN BÜTÜN İNSANLIĞI ÖLDÜRMÜŞ GİBİDİR FELSEFESİYLE HAREKET EDİYORUZ'

'Bizim inancımız bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüştür.' diyen Kıraç, "Burada da bir çocuğun ya da bir şahsın etkilenmesiyle yüzlerce kişinin etkilenmesi insanlık suçu açısından bir şey değiştirmiyor. Burada bir kişi de olsa on kişi de olsa yüz kişi de olsa ortada bir insan var ve insan mağduriyeti var. sorumluluğumuz dahilinde müdahale etmek durumundayız." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası