Ege Postası
Geri

Eski Meclis önünde ‘Andımız’ protestosu

Türkiye Kamu-Sen, demokratikleşme paketiyle okullarda ‘Andımız’ın okunmasına son verilmesini, 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde protesto etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla eyleme katılanlar hep bir ağızdan ‘Andımız’ı...
Eski Meclis önünde ‘Andımız’ protestosu
Haberler / Güncel
2 Ekim 2013 Çarşamba 14:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye Kamu-Sen, demokratikleşme paketiyle okullarda ‘Andımız’ın okunmasına son verilmesini, 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde protesto etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla eyleme katılanlar hep bir ağızdan ‘Andımız’ı okudu.

Ulus’ta bulunan 1. Meclis önünde toplanan Kamu-Sen üyeleri, ‘Andımız’ın yazılı olduğu pankartı açtı. Üyeler, ‘Kimliğimize sahip çıkalım’, ‘Ne mutlu Türküm diyene’, ‘Açılım dediniz bölücüye verdiniz’, ‘Vatan sana canım feda’ şeklinde slogan attı. Meclis önünde güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri, Meclis’in bahçesine kimseyi almadı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, burada yaptığı konuşmada, terör örgütünün taleplerinin hayata geçirmeyi amaçlayan şüpheli bir paketle karşı karşıya olduklarını savundu. Milletin ve devletin geleceği üzerinde kirli bir oyun oynandığını ileri süren Koncuk, “Bu oyunun son sahnesi ise demokratikleşme paketi adı altında, Türk milletine dayatılan baldıran zehiri olmuştur. Bu paketle, 30 yıl boyunca ülkemizi bir kan gölüne çeviren eli kanlı bebek katillerinin ana dilde eğitim talebi, özel okullarda hayat bulmakta, bölücülerin çok dilli toplum hayali, hükümet eliyle gerçekleştirilmektedir.” dedi.

Paketle açıklanan ve alfabeye giren harflere de değinen Koncuk, bu uygulamayla çok dilli, çok milletli, çok başlı, bölünmüş bir Türkiye’nin ortaya çıktığını ileri sürdü. Bu yolun ayrışmaya sebep olacağını savunan İsmail Koncuk, “Bu paketle, Türk coğrafyasında yaşayan tüm vatandaşlarımızı bir arada tutan ve ortak bir amaç etrafında kenetlenmemizi sağlayan üst kimliğimiz ‘Türklük’ yok edilmek istenmekte, bu doğrultuda her sabah okullarda okutulan, ‘Andımız’ kaldırılmakta, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ diyenler susturulmaktadır. Bu paketle bölücü klavyelere özgürlük, birleştirici dillere pranga vurulmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Grup, açıklamanın ardından ellerinde Türk bayraklarıyla hep bir ağızdan ‘Andımız’ı okudu. Eylem olaysız bir şekilde son buldu.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası