Ege Postası
Geri

Ahıskalı Türkler: Söz verilmesine rağmen sorunlarımız çözülmedi

Bursa İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, Ahıskalıların sorunlarının söz verilmesine rağmen çözülmediğini söyledi. Öz Türk olmalarına rağmen yabancı muamelesi gördüklerini aktaran Taş, “İngilizlerle,...
Ahıskalı Türkler: Söz verilmesine rağmen sorunlarımız çözülmedi
Haberler / Güncel
2 Ekim 2013 Çarşamba 13:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, Ahıskalıların sorunlarının söz verilmesine rağmen çözülmediğini söyledi. Öz Türk olmalarına rağmen yabancı muamelesi gördüklerini aktaran Taş, “İngilizlerle, Ermenilerle bir tutulmak kanımıza dokunuyor.” dedi.

Mehmet Taş, düzenlediği basın toplantısında sorunlarını anlattı. Taş, şöyle konuştu: “Yaşadığımız sıkıntılar artık bizleri canımızdan bezdirdi, öz be öz Türk olan bizlere yabancı muamelesi yapılması, yabancılar için çıkartılan kanunların bizlere de uygulanması, İngilizlerle, Ermenilerle bir tutulması kanımıza dokunuyor. Bu da yetmez gibi sanki bizlerle alay edercesine size çalışma izni veriyoruz ama çalıştıracak firma internetten Çalışma Bakanlığı’na E-devlet şifresi ile müracaat ederse çalışabilirler deniliyor. Fakat ne acıdır ki izin için müracaat eden firmaya da çalışana da cezalar gelmeye başladı. Sebebi de eğer aynı işi yapacak Türk vatandaşı yoksa ancak çalıştırabilirsin. Bu karar, bizlere hakarettir.”

TBMM’nin, Ahıska Türkleri’nin yaşadığı insanlık dramını sona erdirmek için 3835 Sayılı Ahıska Türklerinin Türkiye’ye Göç ve İskanına Dair Kanun'u kabul ettiğini aktaran Taş, “Halkımızın bir kısmı, bunca yıl elde ettikleri mal, mülk ve evlerini yok fiyatına satarak ailelerine ve çocuklarına vatan edinmek için anavatanımız Türkiye’ye göç ederek, muhtelif il ve ilçelere yerleşti. Ne yazık ki anavatanımızda da içinden çıkılmaz bürokratik engellerle karşı karşıya kaldık. Senelerdir dernekler, federasyonlar, çeşitli Ahıskalı sivil toplum kuruluşları tarafından verilen mücadeleye rağmen sonuç alınamadı. Problemlerin çözümünde kalıcı bir adım atılamadı. İnsanı canından bezdiren bu durum çok düşündürücü ve üzücüdür.” ifadelerini kullandı.

Yaşanan sıkıntılara da değinen Mehmet Taş, şunları söyledi: “Yabancılar için Türkiye’de oturma hakkı tanıyan bir belgenin Ahıska Türklerine verilmesi bize yapılan en büyük haksızlıktır. Çünkü biz hiçbir zaman Türkiye’ye ve Türk insanına yabancı olmadık. Ahıska Türkü olduğumuza dair belgeyi elde etmemiz için Türk olduğumuzdan dolayı 90 yıldan beri bize zulüm etmiş, soykırıma uğramış, eski Sovyet Cumhuriyetleri'nden belge getirmemiz istenmektedir. Onlar da isterlerse bu belgeyi 100-200 dolar karşılığında veriyorlar, yahut da böyle bir belge vermeyerek seni kaderinle yüz yüze bırakıyorlar. Bu belge olmadan ikamet tezkeresi alınamıyor. Halbuki Ahıska Türküne ikamet tezkeresi, ilk geldiği anda, komisyon oluşturarak hiçbir belge istenmeden verilmesi gerekir. Çünkü Ahıska Türkü, mazisiyle bunu hak etmiş bir toplumdur, değil mi'”


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası