Ege Postası
Geri

Gıda kontrollerine yeni denetçiler katılıyor

Eskişehir'de İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce 'Gıda Kontrol Eğitimi Kursu' başlatıldı. 2 hafta süreyle devam edecek olan kursa Eskişehir, Ankara, Kütahya, Afyon, Uşak, Bursa, Bilecik İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinde...
Gıda kontrollerine yeni denetçiler katılıyor
Haberler / Güncel
2 Ekim 2013 Çarşamba 14:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eskişehir'de İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce 'Gıda Kontrol Eğitimi Kursu' başlatıldı. 2 hafta süreyle devam edecek olan kursa Eskişehir, Ankara, Kütahya, Afyon, Uşak, Bursa, Bilecik İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinde görevli 28 teknik personel katılıyor. Ayrıca konferansta Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Nezih Orhon, ikili ilişkiler konusunda personele bilgiler verecek.

    Konferansın açılışında konuşan Eskişehir'de İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Halil Çankaya, gıda güvenliğinin sağlanmasının bakanlığın en öncelikli konularından birisi olduğunu söyledi. İnsanların yaşamlarını idame ettirmelerinin ancak sağlıklı bir gıda ile mümkün olduğunu belirten Çankaya, "Dolayısı ile gıda ve yem güvenirliliğini sağlayarak, halkın güvenilir gıda tüketmesi bizim temel görevimizdir." dedi.

    2010 yılından itibaren gıda güvenliği alanında çok yönlü değişim ve gelişim yaşandığını hatırlatan Çankaya, şöyle dedi: "AB standartlarında gıda güvenliği denetim sistemi yeniden tesis edildi. Mevzuat AB gıda güvenliği politikalarıyla yüzde 100 uyumlu hale getirildi. Ayrıca bu kanun ile parçalanmışlık ve yetki kargaşasına da son verilmiştir. Böylelikle bakanlığımız ülkemizde gıda konusunda tek otorite olarak belirlenmiştir."

    AB mevzuatlarına uyum sürecinde gıda güvenliği alanında mevcut mevzuatlarımızda da sürekli değişiklikler yaşandığını kaydeden Çankaya, "Bu nedenle Eskişehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, tüm personelimiz ile birlikte halkımıza güvenli gıdanın ulaşması için çalışmalar yapmaktayız. Bu çalışmalarımızın iyi bir şekilde yürütülebilmesini temin etmek, gıda denetçilerimizin gıda mevzuatı ve Avrupa Birliği mevzuatı konularında bilgilerinin güncel kalması ve geliştirilmesini sağlamak için hizmet içi eğitimlerimiz ise aralıksız sürmektedir. İlimiz gıda kontrol kursu düzenleme yetkisinin verildiği iller arasında 'bölge koordinatörü' il konumundadır." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası