Ege Postası
Geri

MESİAD üyeleri, Yemen’de et dağıtacak

Amasya'nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Merzifon Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) üyeleri, Kurban Bayramı'nda dünyanın en fakir ülkelerinden Yemen’de,Hindistan’da,Laos’da kurban eti dağıtacak. MESİAD Yönetim Kurulu...
MESİAD üyeleri, Yemen’de et dağıtacak
Haberler / Güncel
2 Ekim 2013 Çarşamba 14:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Amasya'nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Merzifon Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) üyeleri, Kurban Bayramı'nda dünyanın en fakir ülkelerinden Yemen’de,Hindistan’da,Laos’da kurban eti dağıtacak.

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Erkek, Yönetim Kurulu üyeleri ve Özel Ümit Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hüseyin Turacı’dan oluşan ekip, yaklaşık 2 aydır, Merzifon halkının 'Benim de kurbanım Asya’da, Afrika’da kesilsin' sloganıyla verdikleri kurbanları Merzifon’u temsilen Yemen’de ve Afrika’nın değişik ülkelerinde kestirip dağıtacak.

24 milyonluk nüfusu ile Arap Yarımadası’nın ikinci en kalabalık ülkesi ve dünyanın en hızlı nüfus artış oranlarından birine sahip olan Yemen, kişi başına düşen yaklaşık 1.297 Dolarlık milli geliri ve yeterli olmayan içilebilir su kaynaklarıyla en az gelişmiş ülkeler arasında yer alıyor. Kişi başına düşen aylık gelirin kişi başına 100 dolar gibi çok düşük bir gelirle hayat mücadelesi veren ve nüfusunun yüzde 99 unun Müslüman olduğu bu fakir Asya ülkesinde bayramlarını kurban etmek için gidecek Merzifon heyeti adına konuşan, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Erkek, “Kurban, kulun Rabbine yaklaştığı bir ibadettir. Bu bayramda da ‘bayramımızı kurban edelim’ düşüncesiyle ve yaşam felsefesi haline getirmeye çalıştığımız, ‘yaşatmak için yaşamak’ düsturunca, ömründe hiç et yemeyen bu Kara Kıta'nın insanlarına bir nebze olsun bayram yaşatalım düşüncesiyle, böyle bir karar aldık. Umarım hayırlara vesile olur.” diye konuştu.

"Bayramlar paylaşmanın, dayanışmanın ve kaynaşmanın en güzel vesilesidir.” diyen Erkek, “Ülkemizde en fakir insan bile, oradaki zenginlerden daha iyi durumdadır. Ömürlerinde et nedir bilmeyen, yetimhanelerin dolup taştığı, kimsesiz çocukların olduğu bu ülkede kurban geçirmek bizim için ayrı bir duygu olacaktır. Kurbanlarını bize veren herkese sonsuz şükranlarımızı sunarız.” ifadelerini kullandı.

İşadamlarıyla bu tür faaliyetleri düzenlediklerinden mutlu olduklarını söyleyen MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Erkek, "Ömürleri boyunca ilk defa et yemelerine vesile olacağımız Asya ve Afrika kıtalarına giderek fakir ülkelerde bayram yapmak ve onların sevinçlerine ortak olmak ve bayramda bir nebze olsun yüzlerinin gülmesine tanık olmak bizleri son derece mutlu ediyor.” şeklinde konuştu.

İşadamlarının 14 Ekim Pazartesi günü Yemen'e hareket edeceği bildirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası