Ege Postası
Geri

Fatih Erbakan: AK Parti'yle bir daha ittifak kurmayız

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin seçim barajı sorunu yaşamadığını vurguladı. Sağda üçüncü bir ittifak oluşturma olasılığına sıcak baktıklarını belirten Erbakan, bu konudaki görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.
Fatih Erbakan: AK Parti'yle bir daha ittifak kurmayız
Haberler / Politika
23 Eylül 2024 Pazartesi 10:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, T24'ten Cansu Çamlıbel'le yaptığı röportajda, partinin siyasi duruşunu ve olası ittifakları değerlendirdi.

Erbakan, "Üçüncü bir ittifak formülüne sıcak baktığınızı saklamıyorsunuz. Yeni ittifak mı geliyor?" sorusuna, Yeniden Refah Partisi'nin seçimlere müstakil katılma niyetinde olduğunu belirtti. "Oy oranımızın baraj sorununu aştığını düşünüyoruz" diyen Erbakan, seçim sonuçlarının bu durumu kanıtladığını ifade etti.

Erbakan, sağ partilerin bir ittifakta toplanmasının mümkün olduğunu vurguladı. "İYİ Parti, DEVA, Gelecek ve Saadet partileri gibi sağ partilerin ittifak yoluna gidebileceğini düşünüyorum," dedi. Ancak, Yeniden Refah’ın mevcut bir ittifak çalışmasının olmadığını ve herhangi bir partiyle birleşme düşüncelerinin bulunmadığını ekledi.

Erbakan, sağ partilerin oluşturacağı bir ittifakın, AK Parti’den oy alacak bir alternatif yaratacağını belirtti. Bu tür bir ittifakın, AK Parti’ye gönülsüz oy veren seçmenler için önemli bir seçenek olabileceğini ifade etti.

ERBAKAN'DAN İYİ PARTİYE YEŞİL IŞIK

Mansur Yavaş’ın, İYİ Parti ile temasta olduğu yönündeki söylentilere ilişkin ise Erbakan, Yavaş'ın CHP'nin adayı olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu söyledi.

İDAM CEZASI YENİDEN GELMELİ

Erbakan, mevcut iktidarın uygulamalarının, daha önce eleştirdikleri dindar olmayan iktidarlarla benzerlik taşıdığını dile getirerek, bu durumun gençler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını ifade etti.
Narin Güran cinayeti hakkında konuşan Erbakan, toplumda meydana gelen benzer olayların artış gösterdiğini belirtti. "Caydırıcı cezalar ve idam cezasının yeniden gündeme alınması gerektiğini düşünüyorum," dedi. Ayrıca, toplumsal eğitim ve ahlaki değerlerin ön plana çıkarılmasının önemini vurguladı. (HALK)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası