Ege Postası
Geri

Fatma Teyze farkı

İzmir’deki SOUVENIR Hediyelik Eşya Günleri’ne son 8 senedir aralıksız katılan Beypazarlı Fatma Emeksizoğlu kadınlara umut oldu.
Fatma Teyze farkı
Haberler / İzmir
26 Aralık 2016 Pazartesi 10:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

25 yıl önce ihtiyaçlarını karşılamak için evinde yaptığı bazlamayı satarak girişimci ruhunu ortaya koyan Emeksizoğlu, ürün çeşidini 41’e yükseltti. Emeksizoğlu'nun örnek girişimciliği ilçesindeki 300 kadına daha iş kapısı oldu.

Bayraklı Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlenen SOUVENIR Hediyelik Eşya Günleri’nin sürekli katılımcılarından biri de Ankara Beypazarlı Fatma Emeksizoğlu. 2008’den bu yana İç Anadolu’nun organik ev yapımı lezzetli ürünleri ile İzmirliler'i tanıştıran Emeksizoğlu'nun standı büyük ilgi görüyor. Emeksizoğlu Beypazarı kurusu, erişte, cimcik makarna, baklava, lokum, sebze kurusu, sarımsak kurusu, kekik, cevizli sucuk, tarhana ve sarmaları büyük ilgi görüyor. Ziyaretçiler, Emeksizoğlu'nun ürünlerini almakla kalmıyor birçok ürünün yapımı ve pişirilmesi konusunda bilgi ve tarifler alıyor.

Ankara’nın tarihi ilçesi Beypazarı’nda ikamet eden Emeksizoğlu, 1990’lı yıllarda ihtiyaçlarını karşılamak için evinde yaptığı bazlamaları çevresindeki vatandaşlara satmaya başlamış. Bu ürünler, kısa zamanda çarşıda, pazarda esnaftan vatandaştan takdir topladı. Emeksizoğlu, “Bazlama satarak bu işe başladım. Birkaç yıl sonra zabıta beni aradı, 'belediye başkanı makamına çağırıyor' dedi. Biraz korku, biraz endişe, biraz merak dolu duygularla ziyaret ettim. Yöresel lezzetlerimizi gelecek kuşaklara aktaracak, turistlere tattıracak bir işyerini Turist Pazarı'nda açmamı istedi" diye anlattı. 

ÇEYREK ASIRDA 41 ÇEŞİT
Yaklaşık 25 yılda 41 çeşit Anadolu lezzetinin üretimine ulaştığını belirten Fatma Emeksizoğlu, 300 kadının üretime katıldığını söyledi. Emeksizoğlu, “Bir kişi başladığım üretimde işyeri açınca 3 kadın ar üretim için almıştım. İnsanların birbirlerine tavsiye etmeleri ve taleplerin artmasını zaman içinde karşılayamaz olduk. Yeni işyerleri açıldı. Tahmin ediyorum 300 kadınımız ilçede bu işten evinin ekonomisine katkı sağlıyor. Kadınlarımızın önünü açacak bir girişimde bulunduğum için mutluyum. Her yıl SOUVENIR Hediyelik Eşya Günleri’ne katılıyorum. Ürünlerimizi yılın her döneminde İzmirlilere ulaştıracak bir bayimizin olması hayalimi gerçekleştirmek istiyorumöşeklinde konuştu. SOUVENIR Hediyelik Eşya Günleri ile aynı çatı altında yüzde 70’e varan indirimlerle düzenlenen Altın ve Pırlanta Günleri 30 Aralık akşamına kadar sürecek. Gençiz Fuarcılık’ın Kültürpark Basmane Kapısından, Bayraklı Belediyesi’nin ilçenin Sevgi Yolu'ndan kaldırdığı ücretsiz ulaşım servisleri son güne kadar ziyaretçilere hizmet verecek. (DHA)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası