Ege Postası
Geri

Fay hattı tartışmalarıyla tepki toplamıştı: Devlet Su İşleri o baraj için harekete geçti

Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü’nün bünyesinde Manisa ili Turgutlu ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve Çıkrıkçı Mahallesi Karacalı Deresi üzerinde yapımı düşünülen ve fay hattı tartışmalarını da beraberinde getiren Çıkrıkçı Barajı için Müdürlük ilk adımını attı ve baraj yapımında kullanılacak malzemelerin temini için Turgutlu ve Ödemiş'i kapsayan kırma-eleme tesisi için proje dosyasını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sundu.
Fay hattı tartışmalarıyla tepki toplamıştı: Devlet Su İşleri o baraj için harekete geçti
Haberler / İzmir
25 Ocak 2022 Salı 11:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü’nün bünyesinde Manisa ili Turgutlu ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve Çıkrıkçı Mahallesi Karacalı Deresi üzerinde yapımı düşünülen Çıkrıkçı Barajı’nın planları geçtiğimiz yıllarda gündeme gelmişti.

Baraj planlarının kamuoyuna duyurulmasının ardından barajın yapılacağı bölgenin fay hattı üzerinde bulunması tepkileri beraberinde getirmiş ve proje bir süre askıya alınmıştı

Ancak çalışma süresince yaşanan gelişmeler sonucunda, Çıkrıkçı Barajı’nın Akçapınar Barajı ile birlikte değerlendirilmesinin teknik ve ekonomik olarak daha uygun olacağına karar verilerek içmesuyu teminin, Çıkrıçı Barajı’ndan düzenlenecek Karacalı Dere akımlarının havza aktarımı derivasyon tüneli vasıtasıyla Akçapınar Barajı göl alanına iletilmesi ile Akçapınar Barajı ile birlikte sağlanmasına karar verilmişti.

MÜDÜRLÜK HAREKETE GEÇTİ

Öte yandan; planların tamamlanmasıyla birlikte Müdürlük, tepki toplayan barajın yapımı için harekete geçti. Çıkrıkçı Barajı ve baraj yardımcı yapıları inşaatı için
gerekli olan beton malzeme için işletilecek kaya ocağı, kırma-eleme tesisi ve hazır beton santralinin yapılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulundu. 

Manisa’nın Turgutlu ilçesi ve İzmir’in Ödemiş ilçelerinin bir bölümünü kapsayacak olan tesiste 1 adet kaya malzeme ocağı, 1 adet kırma eleme tesisi ve 1 adet hazır beton santrali işletilmesi yer alacak.

Proje kapsamında işletilmesi planlanan Kalker Ocağı ise 25,26 hektarlık ruhsat alanının 13,75 hektarlık ÇED alanında faaliyet gösterecek. 

Proje kapsamında işletilecek olan Kırma-Eleme Tesisinde yılda 298 bin 395 ton malzeme çıkarılacak. 

Projenin toplam maliyetinin ise 216 milyon 108 bin lira olması bekleniyor.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası