Ege Postası
Geri

Felipe Melo resmi sözleşmeye imza attı

Galatasaray ile 2011-2012 ve 2012-2013 sezonunda Süper Lig'de iki şampiyonluk yaşayan, TFF Süper Kupa'da mutlu sona ulaşan ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan kadroda yer alan Felipe Melo, iki sezon kiralık olarak forma giydiği Galatasaray'a...
Felipe Melo resmi sözleşmeye imza attı
Haberler / Spor
21 Temmuz 2013 Pazar 00:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Galatasaray ile 2011-2012 ve 2012-2013 sezonunda Süper Lig'de iki şampiyonluk yaşayan, TFF Süper Kupa'da mutlu sona ulaşan ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan kadroda yer alan Felipe Melo, iki sezon kiralık olarak forma giydiği Galatasaray'a 2013-2014 sezonundan geçerli olmak üzere üç yıllık imza attı.

İtalya'nın Juventus takımından transfer edilen Brezilyalı oyuncu, bugün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Galatasaray TV'nin sorularını cevapladı.

Yuvasına döndüğü için mutlu olduğunu söyleyen Felipe Melo, "Galatasaray, geçtiğimiz sezon başardıklarımızla Avrupa'daki rüyalarımı gerçekleştirmemi sağladı. Umarım bu önümüzdeki yıllarda da devam eder. Bundan önceki takımlarımda hiç iki seneyi geçememiştim; ama Galatasaray'da iki senemi geride bıraktım. Ve bundan sonraki kontratımla beraber beş seneyi tamamlamak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Yeni sezonda giyeceği forma numarasını da açıklayan Brezilyalı oyuncu, "Buraya geldiğimde ilk olarak 4 numaralı formayı giymiştim. Daha sonra 10 numarayla önemli başarılar yaşadım. Ama 10 numara takıntım hiç olmadı, numara boşa çıkınca kariyerimde ilk kez giymiştim. Hangi numarayı sırtımda taşıdığımın hiç önemi yok. Takımımızda Wesley Sneijder gibi 10 numarayı çok iyi taşıyan ve onu parlatan bir oyuncu var. Geçtiğimiz sezon talihsiz bir sakatlık yaşamıştı; fakat bu sezon ondan takım halinde beklentilerimiz yüksek. Benim de takımın liderlerinden biri olarak kendisinden büyük beklentilerim var. Ve Wesley'in de 10 numarayı çok iyi temsil edeceğinden eminim. 3 numara ise benim için çok değerli. Fotoğraf çektirirken yaptığım harekette de görebilirsiniz, dinimiz için çok önemli. Tanrı, Hz. İsa ve Kutsal Ruh'u simgeliyor." diye konuştu.

Başarılı oyuncu, 3 numaralı formayla Galatasaray taraftarları tarafından "Büyük Kaptan" yakıştırması yapılan Bülent Korkmaz gibi efsane olmak istediğini vurgulayarak, "10 numarayla elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Hem benim için, hem de Galatasaray için tarihi önemi olan 3 numarayla, Bülent Korkmaz gibi efsane olmak istiyorum." dedi.

Geçtiğimiz sezon Elazığspor maçında kurtardığı penaltıya ithafen sorulan soru üzerine, "Evet, 1 numara da alınabilirdi; ama kaç numaranın olduğu hiç mühim değil. Önemli olan Galatasaray'a dönmekti." diyen Brezilyalı, "Galatasaray'ın beklentisi her kulvarda şampiyon olmaktır. Ayrıca bu seneki şampiyonluğun ayrı bir önemi var. Benim için burada efsane olmak ve tarihe geçmek hedef; ama ligde şampiyonluğa ulaşırsak formamıza dördüncü yıldızı takacağız." sözleriyle lig şampiyonluğunun değerini anlattı.

Çok sevdiği ve sevildiğini hissettiği bir yere geldiğini belirten Felipe Melo, fizik durumu hakkında da bilgi vererek, "Amerika'ya gittiğimde kendi antrenörümü de yanımda götürdüm. Geçen sezon yaşadığımız sıkıntılarla tekrar karşılaşmak istemiyordum. Sabah ve akşam antrenmanlar yaptık. Kilo olarak bir fazlam yok.” dedi

Slovenya kampını iyi geçirdikten sonra, Napoli, Porto ve Arsenal ile oynanacak dostluk maçlarına hazırlanmak istediğini ifade eden Brezilyalı orta saha oyuncusu, "Süper Kupa [11 Ağustos, Fenerbahçe] maçında en iyi Felipe Melo'yu taraftarımıza izletmek istiyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası