Ege Postası
Geri

Fırtına ihtimaline karşı AKUT ekipleri de alarma geçti

Yunanistan üzerinden yurda giriş yapması beklenen fırtınaya karşı olası yardım taleplerini yerine getirebilmek için AKUT gönüllüleri de harekete geçti. AFAD'ın İzmir ve Kuşadası ekiplerinin sorumluları, oluşturulan kriz merkezlerinde her an müdahale için hazır bekleyeceklerini ifade etti.
Fırtına ihtimaline karşı AKUT ekipleri de alarma geçti
Haberler / İzmir
29 Eylül 2018 Cumartesi 16:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yunanistan üzerinden gelerek Ege'yi kuvvetli etkilemesi beklenen 'tropik fırtına'ya karşı, kamu kurumları ile belediyelerin aldıkları önlemlerin yanı sıra gönüllülerden oluşan arama ve kurtarma birimi AKUT da harekete geçti. İzmir'de AKUT ekipleri, kendilerine Karabağlar Belediyesi tarafından tahsis edilen eski pazar yerindeki alanda toplanacak. Yaklaşık 40 kişilik ekip, burada vatandaşların olası yardım çağrılarına cevap verecek.

AKUT İzmir Ekibi Operasyonel Birim Sorumlusu Murat Aras, "Sarı alarm durumundayız. Bozyaka'daki pazar yerinde bulunacağız. Kriz merkezimiz orada olacak. Operasyon ekiplerimiz tüm araçlarımızla hazır bekleyeceğiz" dedi.

Aras, bölgede beklenen fırtına öncesi çalışma yapma kararı aldıklarını, bu kapsamda Torbalı'nın Pancar bölgesindeki depolarından, arama kurtarma malzemelerini kent merkezine araçlarla ulaştırdıklarını belirtti.

Karabağlar'da belediyenin AKUT'a tahsis ettiği alanı kriz merkezi olarak kullanacaklarını ve acil müdahale ekibinin de yarın sabah merkezde bulunacağını aktaran Aras, İzmir Valiliği, Büyükşehir ve ilçe belediye merkezleriyle koordineli çalışacaklarını ifade etti.

Aras, bölgede beklenen aşırı yağış sonrası bot ve kentsel arama kurtarma malzemelerine ihtiyaç duyulabileceğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Yarın sabah saat 08.00'den itibaren merkezde olacağız. Zaten iki gündür görevdeyiz, hazırlıklarımızı yapıyoruz. Kriz merkezi olarak malzemelerimizi taşıdık. Sürekli iletişim halinde olacağız. Vatandaşlara da önerimiz, afet öncesi, sırasında ve sonrasında alınabilecek tedbirleri öğrenmeleri, hava durumunu iyi takip etmeleri." 

AKUT'un kriz merkezine taşıdıkları arasında bot, balık adam kıyafetleri, kırıcı veya delici gibi kentsel arama kurtarma ile ilk yardım malzemeleri yer alıyor. (DHA-AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası