Ege Postası
Geri

Flaş! Zaman Gazetesi'ne kayyum atandı!

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, Zaman gazetesine kayyum atanmasına karar verdi. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici, kayyum atanmasının, anayasanın askıya alınması anlamına geleceğini belirtti.
Flaş! Zaman Gazetesi'ne kayyum atandı!
Haberler / Güncel
4 Mart 2016 Cuma 16:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Zaman gazetesine kayyum atanmasına karar verdi.

BİLİCİ: ANAYASA ASKIYA ALINIYOR
Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici, anayasa ile koruma altına alınan medyaya kayyum atanmasının, anayasanın askıya alınması anlamına geleceğini belirtti. "Sağduyulu ve demokrat herkesi medya özgürlüğüne ve Zaman Gazetesine sahip çıkmaya çağırıyorum" diyen Bilici şöyle konuştu: "Medya özgürlüğü anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) tarafından garanti altına alınmış durumdadır. Gazetemize kayyım atanması demek anayasanın askıya alınması demektir. İpek Medya Grubu'na yapılanlardan bu kişilerin medya grubuna kapatmaktan başka bir dertlerinin olmadığını gördük. Umarım bu haber sosyal medya söylentisinden öteye geçmez. Umarım Türkiye bu yoldan döner, normal hukuk yoluna girer." 

Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme, Periscope’tan yaptıkları canlı yayında, “Belki bugün son gazetemizi çıkaracağız” dedi. 


EKREM DUMANLI'DAN MESAJ
Zaman gazetesinin eski Genel Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Zaman Gazetesi'ne kayyım atanmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Dumanlı, Twitter'dan "Demokrasinin kapkaranlık günlerinden biri daha. Özgür medyaya bir darbe daha. Ama hakikati susturamazlar, susmaz!" yazdı.

TGC'DEN AÇIKLAMA

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu’nca yapılan açıklamada, "Kayyum atama sistemi medyayı susturmanın yeni aracı oldu" denildi.

TGC Yönetim Kurulu’nun açıklamasında şu görüşler yer aldı:

"İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Zaman Gazetesi’ne kayyum atanmasına karar verdi.

Gözaltılar, tutuklamalar, internet erişiminin engellenmesi ve ağır para cezalarıyla basını susturan zihniyet, şimdi de kayyumlar eliyle gazete ve televizyonların içini boşaltıp yok ediyor. Basın sektöründe işsiz gazetecilerin sayısı da her gün biraz daha artıyor. Halkın haber almadaki çeşitlilik kanalları hızla tüketiliyor.

Hatırlanacağı üzere İpek Medya Grubu’na atanan kayyumlar kısa sürede basın şirketlerinin tümünün kapısına kilit vurdu. Aynı akıbetin Zaman Gazetesi için de söz konusu olmayacağını umuyoruz.

İktidara, görüşlerini benimsemediği medya kuruluşlarına müdahale ederken, binlerce basın emekçisinin işsiz kalmasına neden olduğunu da bir kez daha hatırlatmak istiyoruz."


Zaman Gazetesi önünde şemsiyeli zincirli kayyum önlemi

Zaman Gazetesi'ne İstanbul 6. Sulh Ceza Mahkemesi tarafıdan kayyum atandı.



Zaman Gazetesi önünde toplanmalar başladı.



Yenibosna'daki binanın kapısı zincirlendi.

Biber gazlı müdahaleye karşı kapının önünde şemsiye yığıldı.


KAYYUM NEDİR'
Belli bir malın yönetilmesi veya belli bir işin yapılması için görevlendirilen kimselere kayyum denir. Kayyum da vasi gibi vesayet organlarından birisidir. Ancak vasi vesayet altındaki kimsenin hem kendisini gözetlemek, hem de mal varlığını yönetmek ve hukuki işlemlerde onu temsil etmek üzere atandığı halde, kayyum sadece belirli işleri görmek veya mal varlığını yönetmek için görevlendirilir.

Usülsüzlük yapıldığı iddiasıyla özel kurumlara, şirketlere, devletin el koyduktan sonra atadığı yöneticiye kayyum denir. Kayyum'un görevi şirket ya da kuruluşu yönetmek, suç unsuru mahkeme kararı ile sabit olana kadar ya da suçlamalardan söz konusu şirket ya da kuruluş aklanana kadar kurum ya da şirketi idare etmektir. Bu kapsamda her türlü kararı alarak uygulamak, yeni yönetim belirlemek, suçlamalara konu olan faaliyetler varsa bunları sonlandırmaktır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası