Ege Postası
Geri

Foça Meclisinde flaş iddia: Ünsal'ın imarsız arazisi konuta mı açılıyor?

Foça Belediye Meclisi'nde gündem Karşıyaka Belediye Başkanı Ünsal'ın bin dönümlük arazileri oldu. AK Parti Grubu arazinin sadece yüzde 10'unda turizm imarı olduğunu, alanın korunması gereken zeytinlik alanı olduğunu ancak parsel parsel yapılaşmaya açıldığını ileri sürdü. Başkan Fıçı ise iddialar karşısında sessizliğini korudu.
Foça Meclisinde flaş iddia: Ünsal'ın imarsız arazisi konuta mı açılıyor?
Haberler / Yerel Politika
3 Haziran 2024 Pazartesi 17:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Foça Belediyesi Haziran Ayı Meclisi Başkan Saniye Bora Fıçı idaresinde gerçekleştirildi. 

AK Parti Grubu, Hobi Bahçeleri kapsamında kanuna aykırı hareket edildiğini öne sürdü.

AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, Hobi Bahçeleri'ne numarataj verildiğine ilişkin duyumlarımız var, bunlara kaç tane numarataj verildi? Özellikle Yenibağ arasında çoğaldı bu hobi bahçeleri. Foça'da vahşi depolama devam ediyor, bu alanda çalışmanız var mı" diye sordu. Başkan Fıçı ise soruların tamamına "Yazılı olarak bunları iletelim" yanıtını verdi.

MAKAM ARACI SATIŞTA!

Foça Belediyesi önceki dönem Başkanı Fatih Gürbüz'ün de makam aracı olarak kullandığı 5-6 yaşlarındaki makam aracının satılığa çıkmasını öngören gündem maddesi meclis gündemine geldi. AK Parti Grubu bu aracın 1 milyon TL edeceğini, Saniye Bora Fıçı'nın makam aracı almak istediğinde çok daha fazla bedel ödeyerek satın alacağını söyleyerek, bunun göstermelik bir iş olduğunu ifade etti. Fıçı ise, vatandaşın içini göremediği bir makam aracı olmamalı, o araç satılsın, sonrasını yine değerlendiririz. Almaya ya da kiralamaya yine burada karar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'DEN 'EKO KÖY' ÇIKIŞI

Boztepe gündem dışı konuşmalarda da söz alarak, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen EKO KÖY'e ilişkin konuşarak, alanda inşaatın devam ettiğini aktardı. Ruhsat alınmadan aykırı yapılar yapıldığını ve bunların yıkılmadığını dile getiren Boztepe, konuya ilişkin kanun maddelerini hatırlattı. Buranın derhal durdurulması gerekiyor, imzalar da toplanıyor" dedi.

"ÜNSAL'IN TURİZM İMARLI ARAZİSİNE KONUT İDDİASI"

Boztepe, Karşıyaka Belediye Başkanı Behice Yıldız İşçimenler Ünsal'ın ailesine ait olan turizm imarlı araziye parsel parsel konut imarı verildiğini ve kamuoyunun aldatıldığını dile getirerek, "Eski ve Yeni Foça arasında alınan imar kararı var. O tepe tamamen zeytinlik. Bu alan çok büyük alan ve hangi aileye ait olduğunu da herkes biliyor. Karşıyaka Belediye Başkanı'nın ailesinin içinde olduğu, kooperatiflerin de olduğunu biliyoruz. Burası geçmişte turizm alanı olarak planlanmış. Mahkeme süreçleri olmuş ve bu alanın yüzde 10'u turizm imarlı sadece şu anda. Ancak bu arazi parsel parsel konut imarlıymış gibi yapılaşmak üzere. Bu konuda kamuoyu aldatılıyor. Kanuna aykırı ve turizmi engelliyor ve o alan zeytinlik. Burada çevre katliamı yapılacak. 18. madde yerine 15. maddenin uygulandığı söyleniyor. Henüz askıya bu nedenle çıkmadı. Burada Karayollarının da proje var, bu projeye uygun uygulama yapmazsanız, evler yapıldıktan sonra kamulaşma çıkacak. Bin dönüm imara açılıyor. Burası turizm imarlı, kıyıları, zeytinlikleri koruyalım. Kanuna aykırı iş yapmayalım" açıklamasında bulundu.

FIÇI SESSİZ KALDI

Karşıyaka Belediye Başkanı Ünsal'ın yakın arkadaşı olduğu bilinen Fıçı ise AK Parti'den gelen iddialara sessiz kaldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası