Ege Postası
Geri

CHP Nazım’ı şiirleriyle andı: Bu topraklardan bir Nazım geçti

CHP İzmir İl Başkanlığı, Usta Şair ve Yazar Nazım Hikmet’i andı. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Genç kardeşlerimizi Nazım’la tanıştıralım ve bu toprakların gerçek hikayelerini Nazım’dan dinlesinler” ifadelerini kullandı.
CHP Nazım’ı şiirleriyle andı: Bu topraklardan bir Nazım geçti
Haberler / Yerel Politika
3 Haziran 2024 Pazartesi 12:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Usta Şair ve Yazar Nazım Hikmet, CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen törenle Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde anıldı.

Anma törenine CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi ve partililer katıldı. 

CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu açıklamasında, “Bugün Nazım'ı anmak için burada hep birlikteyiz. İstedik ki Nazım'ı sokaklarda vatandaşlarımızla birlikte analım. Bu topraklardan bir Nazım geçti. Orhan Pamuk Yeni Hayat kitabında diyor ki ‘Bir gün bir kitap okudum ve hayatım değişti.’ 5 Mayıs’ta Denizler'i andığımız Güzelbahçe’deki müthiş etkinlikte gece yaptığım konuşmada demiştim ki ‘ben lise öğrencisiyken ‘Gülümün Solduğu Akşam’ kitabını okumuş ve solcu olmuştum’
Bir çoğumuzun hayatına bu şiirler dokunuyor. O yüzden istedik ki bugün Nazım’ın kitaplarını getirelim, genç kardeşlerimize ulaştıralım. Böylece genç kardeşlerimizi Nazım'la tanıştıralım. Bu toprakların gerçek hikayelerini gerçek ustalarından dinleme imkanına kavuşsunlar. O yüzden şiirlerini okuyalım istedik. Zor iş şiirlerini okumak. Birçok arkadaşımızdan rica ettim, ‘Şiirleri okur musunuz?’ diye. Kürsüye çıkıp şiir okumak zor olduğu için birçok arkadaşımız imtina etti. Çünkü biz şiir okumayı anca çok mükemmel olursa olabilecek bir şey olarak değerlendiriyoruz. Halbuki çocuklarımıza edebiyatı sevdirmek, şiiri sevdirmek için bunun içlerinden geldiği gibi okuyabilecekleri bir alan olabileceğini onlara anlatabilmek. O yüzden bugün gençlerimizle birlikte Nazım'ı analım istedik. diye konuştu.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, açıklamasının ardından Nazım Hikmet’in Salkımsöğüt adlı şiirini okudu.

“Nazım’ı Nazım yapanlardan”

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, Nazım’ın “Ben içeri düştüğümden beri” adlı şiirini okudu. Seyrek şiiri okumadan önce yaptığı konuşmadan, “Merhaba dostlar, sayın başkan çok değerli bir şey söyledi. Şiir okumak, özellikle Nazım’ın şiirlerini okumak çok zordur. Birçoğu şarkı olduğu için duyuyoruz aslında ama benim okuyacağım şiir henüz şarkı olmadı. Bence Nazım’ı Nazım yapan şiirlerden birisi budur,  Bursa Cezaevinde yazdığı şiirlerden birisidir” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası