Ege Postası
Geri

Aslanoğlu'ndan Hulusi Akar'a 'kınama': Acınası haline mi yanalım?

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan'ı tanımamasına tepki gösterdi. Aslanoğlu açıklamasında, "Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın devlet adabından yoksun hitabına mı yanalım, başkanlık ettiği komisyonda düştüğü acınası hale mi?" ifadelerine yer verdi.
Aslanoğlu'ndan Hulusi Akar'a 'kınama': Acınası haline mi yanalım?
Haberler / Yerel Politika
31 Mayıs 2024 Cuma 20:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- TBMM Milli Savunma Komisyonunda CHP Genel Başkanı Yardımcısı Murat Bakan'ın TSK personellerinin çalışma şartları ve özlük haklarına ilişkin konuşması sırasında komisyon başkanı Hulusi Akar, mikrofonunu açık unuttu.  

Yanındaki kişiyle diyalogu duyulan Hulusi Akar, "Nerede lan? Burada konuşan nereden?" dedikten sonra Murat Bakan'ın komisyonda konuşup konuşamayacağını sordu.  Yanındaki kişinin "Oylayıp reddedeceğiz" demesi üzerine bunun nedenini soran Hulusi Akar, "Bilgi geldi" şeklinde yanıt aldı. 

"HİTABINA MI YANALIM, ACINASI HALİNE Mİ?"

Hulusi Akar'ın bu söylemleri gündeme bomba gibi düşerken, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu konuya ilişkin sosyal medya hesabından 'kınama' mesajı yayımladı. Aslanoğlu açıklamasında, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar’ın devlet adabından yoksun hitabına mı yanalım, başkanlık ettiği komisyonda düştüğü acınası hale mi? aşkanlık ettiği komisyondan bihaber, usül bilmeyen, komisyonun bir işlevi olmayacağını ve önerinin reddedileceğini yanındakinden öğrenen, bilgi veren üst akılın bile muhattap almadığı Akar’ın, Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Milletvekilimiz Murat Bakan’a yönelik  hitabını kınıyorum" ifadelerine yer verdi. 

"POLİS TEŞKİLATI TANIR" 

Murat Bakan'ın polis teşkilatında tanınırlığına dikkat çeken Aslanoğlu, "Murat Bakan’ı tanımıyormuşsunuz. Murat Bakan’ı bütün astsubaylar, bütün uzman çavuşlar, tüm polis teşkilatı tanır; çünkü yıllardır komisyonda olduğu gibi silah arkadaşlarının haklarından bihaber Milli Savunma Bakanı’na karşı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şanlı üyelerinin ve kahraman polisimizin hakkını hukukunu korumaktadır" dedi. 

"ACINASI BİR DURUM"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, ""Bu ülkede Genelkurmay Başkanlığı yap, Milli Savunma Bakanlığı yap, TSK’yı sevk ve idare et ama önüne gelen askerin özlük hakları ile ilgili önergenin neden reddedildiğini bile bilme, bilgi geldi deyip reddet, sorgulama... Bu çok acınası bir durum" dedi.

Murat Bakan'ın açıklamasının tam hali şu şekilde;

Ne kadar üzücü… Bu ülkede Genelkurmay Başkanlığı yapmış, Milli Savunma Bakanlığı yapmış şimdi de milletvekili olmuş bir insanın komisyondaki üyenin “AK Partili mi?, CHP’li mi?” diye partisini sorması hatta konuşmasından bile anlayamıyor olması, 9 yıldır milletvekili olan defalarca tarafına soru önergesi vermiş hatta bütçe görüşmelerinde yüzüne direkt konuşmuş ve soru sormuş milletvekilini tanımaması, komisyon başkanı olarak komisyonun işleyişini hiç bilmemesi… Benim verdiğim önerge; TSK’nın omurgası astsubayların ve uzman çavuşların hakları ile ilgiliydi. Kendisi önergemin ret sebebini soruyor yanındakine 'Niçin?' diyor, 'Niçin' demek adam haklı demek… Benim haklı olduğumu görüyor ama yanındaki 'bilgi geldi reddeceğiz' diyor, reddediliyor. Yani sorgulamaması… Yani hiçbir iradesi olmaması... Ne kadar acınacak bir durum. Ne kadar üzücü bir durum.

Bu ülkede Genelkurmay Başkanlığı yap, Milli Savunma Bakanlığı yap, TSK’yı sevk ve idare et ama önüne gelen askerin özlük hakları ile ilgili önergenin neden reddedildiğini bile bilme, bilgi geldi deyip reddet, sorgulama... Bu çok acınası bir durum.

İki şeye üzüldüm. Birincisi; uzman çavuşun, astsubayın onların nezdinde hiç kıymetinin olmaması, onların geleceğini ilgilendiren bir önergeyi hiç sorgulamadan reddetmeleri. Diğeri; Hulusi Akar’ın durumu! Ben burada ne arıyorum, ne yapıyorum haleti ruhiyesinde ve yaptığı işten bir haber. Yanındaki memurun yönlendirmesine göre hareket ediyor, kendi iradesi yok, “bilgi geldi” denmesi yeterli onun için. Umarım, en azından kendi içinde içine düştüğü durumu sorgular !

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası