Ege Postası
Geri

Foça’da ‘Slow Food Yeryüzü Pazarı’ günü

Foça’da Pazar günleri kurulan Slow Food Foça Yeryüzü Pazarı, tüketicilerin direkt olarak üreticilerden alışveriş yapmasına olanak sağlıyor.
Foça’da ‘Slow Food Yeryüzü Pazarı’ günü
Haberler / İzmir
6 Kasım 2016 Pazar 14:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Pazar günleri Slow Food Foça Zeytindalı Birliği işbirliği ile Foça’da kurulan Yeryüzü Pazarı, ilçeyi ziyarete gelenlerin uğrak yeri oldu. Pazarda üreticiler kendi ürettikleri, yetiştirdikleri hasat ettikleri, konserve yaptıkları ürünleri satabiliyor. Üreticiler mevsimine göre ürettikleri domates, patlıcan, yenilebilir doğal otlar, meyve, kurutulmuş meyve, zeytin, süt, yoğurt, tereyağı, peynir türleri, yumurta, bal, sirke, baklagiller, yerinde pişirilen yiyecekler, tarhana, erişte ve makarna gibi ürünleri satıyor. "Doğal ürün" kuralına uymayan üreticilerin sözleşmeleri ise tek taraflı olarak feshediliyor.

Tüm İzmirlileri Yeryüzü Pazarına beklediklerini kaydeden Foça Zeytindalı Lideri Gül Girişmen, “Pazar merkezinden en çok 40 km uzaklıktan gelen üreticilerin bölgede var olan ürünlerini veya geçmişte var olmuş, unutulmak üzere olan yemek kültürünü yaşatmak, korumak, katkıda bulunmak ve gelecek nesillere iletmek için sosyal ilişkiler kurarak üreticilerle tüketiciyi buluşturuyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası