Ege Postası
Geri

Fransa 5 çocuğunu elinden aldı

İZMİR'den, 15 yıl önce Fransa'ya iltica eden Kıyasettin Beyazıt ile 7 yıl önce bu ülkeye yerleşen eşi Hülya Beyazıt'ın 5 çocuğu, şiddet gördükleri gerekçesiyle devlet tarafından ellerinden alındı. İlk olarak yuvaya yerleştirilen ardından da koruyucu ailelere verilen çocuklarını geri almak için ailenin hukuk mücadelesinden bir sonuç alınamadı. Ailesinin yanına gelen Hülya Beyazıt, kendilerine iftira atılarak çocuklarının ellerinden alındığını belirterek, onlara kavuşabilmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'nın kendisine yardım etmesini istedi.
Fransa 5 çocuğunu elinden aldı
Haberler / Genel
18 Ekim 2014 Cumartesi 09:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de inşatlarda çalışan işçi Kıyasettin Beyazıt, evlendikten sonra Fransa'ya gidip iltica etti. Bu ülkenin kendisine vatandaşlık hakkı vermesinin ardından 7 yıl önce Türkiye'de oturan eşi Hülya Beyazıt ile 2 çocuğunu yanına aldı. İlk olarak Paris'te oturan ardından Lyon'da devletin kendilerine gösterdiği evlerde yaşamlarını sürdüren ve yine inşaatlarda çalışan aile, son olarak da Vissue kentine taşındı. 

Fransa'da kaldıkları süre içerisinde 3 çocukları daha dünyaya gelen Kıyasettin Beyazıt ile Hülya Beyazıt'ın, kendi aralarındaki kavgalar ve çocuklarının gürültüsünden rahatsız olan, aralarında iki Fransız polisin de bulunduğu komşuları devlet kurumlarına şikayetçi oldu. Fransa'da aile ilişkilerine bakan kurum da, ailenin şiddet uygulamasını gerekçe gösterip 15 yaşındaki Gülsün Beyazıt, 7 yaşındaki Selpia Beyazıt, 6 yaşındaki Sindi Beyazıt, 3 yaşındaki Yusuf Beyazıt ile 1.5 yaşındaki Yakup Beyazıt'ı ellerinden aldı. İlk olarak yurda yerleştirilen çocuklar, ardından da koruyucu ailelere teslim edildi.

AİLENİN HUKUK MÜCADELESİNDEN SONUÇ ÇIKMADI 

Belli zamanlarda görebildiği çocuklarının koruyucu ailelerden şiddet gördüğünü öğrendiğini belirten Hülya Beyazıt ile eşi, avukat tutup adli makamlara başvurdu. Bu başvurulardan sonuç alamayan aile, maddi olarak da sıkıntı çekmeye başladı. 

İzmir'de oturan kardeşlerinin yardımıyla yetkililerden yardım istemek için Türkiye'ye glediklerini söyleyen Hülya Beyazıt, kendilerine iftira atılarak çocuklarına el konulduğunu söyledi. Fotoğraflarını gösterdiği çocuklarının işkence gördüğünü iddia edip, kendisinin de onların bu yaşadıklarını öğrendikten sonra sağlığını kaybettiğini dile getiren Hülya Beyazıt, şunları söyledi:

"Bizim çocuklarımıza şiddet uyguladığımız söylendi. Okula göndermediğimiz söylendi. Benim psikolojik sorunlarımın olduğu söylendi. Ama bunların hiçbirisi doğru değil. Benim çocuklarımı aldılar kendi adamlarına verdiler. Türk olduğum için bana bu acıları yaşatıyorlar. Çocuklarımın yanımda olmasını istiyorum. Çocuklarımı ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kurtarabilir. Ona ve eşi Emine Erdoğan'a ulaşmak istiyorum. Bana yardım etsinler." (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası