Ege Postası
Geri

Fransa, Türkiye'nin Suriye'deki tutumunu ilginç buldu (Özel)

Fransa'da iktidardaki Sosyalist Parti (PS) Meclis Grup Başkanı Bruno Le Roux, Türkiye'nin Esed rejimine karşı sınırlı harekatın ötesine geçilmesi konusunda çok istekli olduğunu söyledi. Cihan Haber Ajansı'na konuşan Bruno Le Roux, Beşşar...
Fransa, Türkiye'nin Suriye'deki tutumunu ilginç buldu (Özel)
Haberler / Dünya
5 Eylül 2013 Perşembe 10:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fransa'da iktidardaki Sosyalist Parti (PS) Meclis Grup Başkanı Bruno Le Roux, Türkiye'nin Esed rejimine karşı sınırlı harekatın ötesine geçilmesi konusunda çok istekli olduğunu söyledi. Cihan Haber Ajansı'na konuşan Bruno Le Roux, Beşşar Esed'in iktidarda kalmaması yönündeki talebi 'ilginç' bulduğunu ifade etti.

Fransa'nın sadece 21 Ağustos'ta kullanılan kimyasal silaha verilecek cevap üzerinde çalıştığını kaydeden Le Roux, Türkiye'nin daha genel cevap verilmesi konusunda çok istekli olduğunu kaydetti.

Le Roux, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Suriye konusundaki açıklamalarının çok açık olduğunu da kaydederek, 21 Ağustos'ta kimyasal silah kullanan Beşşar Esed'i cezalandırmak için Suriye'ye müdahalenin gerekli olduğu yönündeki sözlerini hatırlattı. Suriye'ye düzenlenecek askeri operasyonun bir koalisyon çerçevesinde olması gerektiğini vurgulayan PS Grup Başkanı, "Bizim duruşumuz net. Şimdi diğer müttefiklerimizin Suriye konusundaki tutumunu bekliyoruz." açıklamalarında bulundu.

Fransa'nın askeri müdahale için koalisyon çağrısı yaptığını hatırlatan Brunu Le Roux, Amerika Kongresi'nden onay çıkmaması durumunda ise başka seçenekleri kullanmak gerekeceğini ifade etti. Sosyalist Parti Grup Başkanı,"Belki müttefikleri ikna etmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyulabilir.'' diye konuştu.

Sosyalist Parti (PS) Grup Başkanı Bruno Le Roux, Suriye'ye düzenlenecek askeri operasyonun amacının da Suriye lideri Beşşar Esed'in ne kendi halkına ne de başka bir ülkeye karşı yeniden kimyasal silah kullanmasını engellemek olacağının altını çizdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası