Ege Postası
Geri

Davutoğlu: Suriyeli mültecilerin çığlığını tüm dünya duymalı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyeli mültecilerin dramını dünyaya daha etkili bir şekilde anlatmaları gerektiğini söyledi.Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nde Suriyeli mültecilerin...
Davutoğlu: Suriyeli mültecilerin çığlığını tüm dünya duymalı
Haberler / Dünya
4 Eylül 2013 Çarşamba 19:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyeli mültecilerin dramını dünyaya daha etkili bir şekilde anlatmaları gerektiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nde Suriyeli mültecilerin durumunu görüşmek üzere bir araya gelen Türkiye, Ürdün, Lübnan ve Iraklı bakanlar ortak bir basın toplantısı düzenledi Suriye’de yaşanan dramın artık bölge ülkelerinin kaldıramayacakları bir hal aldığını ortak bir dille ifade eden bakanlar, uluslararası toplumun konuyu daha fazla görmezden gelemeyeceğini belirtti.

Basın toplantısında söz alan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye rejiminin son iki yılda kullandığı ağır silahlar yüzünden her geçen gün artan mülteci rakamlarına bundan sonrada artarak devam edeceğinden endişe ettiklerini, konuya uluslararası toplumun duyarsız kalmaması gerektiğini söyledi. Suriye’ye komşu ülkeler olarak ortak çalışma grubu kuracaklarını anlatan Davutoğlu, yaşanan insanlık dramını dünyaya daha etkili bir şekilde anlatmaları gerektiğini vurguladı.

Basın toplantısında söz alan bir gazeteci, bakanların Suriye’de ortak bir dille kimyasal silah kullanıldığını ifade ettiğini fakat BM’nin henüz bu durumu kesin bir dille doğrulamadığını söyledi. Bunun üzerine Davutoğlu, rejimin kimyasal silah kullandıktan sonra kanıtları silmek için elinden geleni yaptığını ve BM çalışanlarına dört gün süreyle izin vermediğini hatırlattı. Suriyeli mültecilerin yaşadığı dramı daha iyi anlaması için gazeteciyi Türkiye’deki kamplara davet eden Davutoğlu, şu ana kadar ölen 100 binden fazla insanın gazeteci, işadamı, devlet bakanı olmadığını; hepsinin masum kadın ve çocuk olduğunu anlattı. Davutoğlu ayrıca meselenin siyasi bir konu olmadığını ve tamamen vicdani bir bakış açısıyla yaklaşılması gerektiğini belitti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası